2009-06-22 18:38:02• hírek • Ferenczi Noémi

Perel az önkormányzat

A Tarnavei és a Timisului utcán lévő szociális lakások bérlői között akad olyan, aki nem fizeti a lakbért, közköltséget, sőt némelyik lakást albérlő lakja.

Tizenkét olyan bérlőt perelt be a szatmárnémeti önkormányzat, akik nem fizettek lakbért, illetve közköltséget, vagy albérletbe adták a lakásokat. Kereskényi Gábor alpolgármestertől megtudtuk, a Tarnavei és Timisului utcai szociális lakások egyes bérlőiről van szó, akik megszegték szerződéses kötelezettségeiket, ezért a városháza kéri a bíróságtól a szerződés felbontását és a bérlők kényszer-kilakoltatását.

Az alpolgármester hozzátette: gyors döntést várnak a szatmárnémeti bíróságtól, annál is inkább, mivel közel ötven rászoruló várja a város segítségét lakásügye megoldásában. Ezek közül az a tizennégy kérvényező élvez elsőbbséget, akik olyan lakásban laknak, melyet időközben a város visszaszolgáltatott a volt tulajdonosoknak vagy azok örököseinek. „Nem hagyhatjuk, hogy ezek az emberek az utcára kerüljenek, hisz itt nagyrészt valódi rászorulókról van szó. Bízunk abban, hogy az igazságszolgáltatás malmai ezúttal gyorsabban őrölnek, s mihamarabb megoldást találunk erre a problémára" - hangsúlyozta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: