2019-03-13 09:37:26• hírek • Szatmar.ro

People and People: a Vasile Vénig László fotóklub kiállítása szombaton a Károlyi-kastélyban

A fényképészek műveiből két kép kollázsa
A fényképészek műveiből két kép kollázsa

Stefi és Ivo Borko kiállítása egy válogatás, amely az előző két-három év műveit tartalmazza. Kivételt képez két leghíresebb fényképe, a "Sorsok 1" (The Fates 1) és a "Hentes" (Butcher), amelyeket egy évtizede kapott lencsevégre. 

A "Sorsok 1" fényképe létrehozott egy stúdióportré sorozatot, amelyet a kiállítás első részében mutat be nekünk. A portréi különböző történetekből tevődnek össze, egyének történeteiből a világából, akikkel különböző helyzetekben találkozott. Ők a feleségek, barátok, ismerősök, még a hajléktalanok is... Mert úgy véli, hogy megismerésükkel közelebb tudott kerülni hozzájuk és egy intimebb, sokkal mélységesebb képet tár elénk az egyedi stílusán keresztül. 

 

Hagyományosan a portré fotózás "egy szempillantás alatt" történik, megörökítve az egyéniség pillanatban megfagyott körvonalát, egy apró részét a jelenlétének és feltűnésének a világban. Ezzel ellentétben Ivo legtöbb portréja az alapos tervezés szüleményei és főként egy képleírása a többnyire felismerhető szimbólumoknak, amelyek jellemzik őt.

 

A második ciklus különböző környezetekben található emberekről szól. Ezeket a képeket utazásai során készítette, ami ugyanis a fényképészet mellett a másik szenvedélye. E fényképek galériákban, műhelyekben, színpadokon, játszótereken, megemlékezéseken, valamint otthon készültek. Helyek, amelyek az emberek legintimebb környezetei, ott ahol élnek, dolgoznak, alkotnak, bizonyítanak vagy elengednek… Az egyén "otthoni környezetében". Mivel a legtöbb bemutatott ember ismeretlen volt a szerző számára és mert a legtöbb fénykép hirtelen született meg, ez jelentősen hozzájárul a nyugodt légkörhöz és a környezettel való harmóniához. Olyan emberek, akik együtt élnek egymással és harmóniában a környezettel.

 

A címválasztás a szerzők - Stefi és Ivo Borko - által nem volt véletlen. Mindketten megmutatják magukat "Az Emberi Képek" pódiumán, ahol nemcsak egyéniségeket tárnak fel, hanem e bemutatón belül elénk tárják a különböző és majdhogynem teljes ciklusokat. Nevezhetnénk akár "Dupla Dualitásnak". 

 

A kiállítás megnyitójára március 16-án, szombaton kerül sor a Károlyi-kastélyban 17:00 órai kezdettel. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: