2014-07-27 23:27:42• hírek • MTI

Pénzvadászatot tartottak Berlinben

Berlinbe érkezett az Eldugott készpénz (Hidden Cash) nevű jótékonysági mozgalom: a német főváros egyik parkjában vasárnap több százan kutattak a pénzes borítékok után, amelyeket egy gazdag amerikai rejtett el.

A kaliforniai ingatlanvállalkozó húsz- és ötveneurós bankjegyeket rejtett el borítékokban a Berlin közepén elterülő 210 hektáros - a budapesti Városligetnél több mint kétszer nagyobb - Tiergarten parkban, és csak annyit árult el, hogy az aranyhalas tó közelében érdemes kutatni.

A pénzvadászat délelőtt indult, és alig hat óra alatt mind a 24 boríték előkerült. "Köszönöm Berlin, nagy buli volt" - írta az akció végén a Twitteren Jason Buzi, a kincskereső játék kitalálója és finanszírozója.

A HiddenCash című Twitter-fiókon keresztül kommunikáló amerikai idén tavasszal indította el a társadalmi kísérletnek nevezett mozgalmát, amellyel másokat is adakozásra akar serkenteni. San Francisco és New York után július elejétől Európában igyekszik terjeszteni a jótékonyság szellemiségét a játékkal, amelyet azonban az első tervezett helyszínen, Párizsban nem engedélyeztek, mert a francia törvények tiltják a pénzosztást közterületen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: