2009-04-30 17:19:21• hírek • Parajdi Andrea

Ülésezett a Megyei Tanács

A Szatmár Megyei Tanács több település Polgármesteri Hivatalát szeretné ISO minősítéssel ellátni, amely a helyi adminisztrációk jobb szolgáltatásait tenné lehetővé - többek között erről döntöttek a Megyei Tanács április 30-i ülésén.

Jövő héten nyújt be egy projektet a Szatmár Megyei Tanács, amellyel támogatást próbálnak szerezni ISO minősítések megszerzéséhez. Csehi Árpád, tanácselnök elmondta: Szatmárnémeti már rendelkezik hasonló minősítéssel, s szeretnék hogyha a megye több települése is megkaphatná, ugyanis ez közösségi érdek is, hiszen ezáltal sokkal gördülékenyebb szolgáltatásokat biztosíthatnának az egyes önkormányzatok.

A Megyei Tanács csütörtöki ülésén arról is döntöttek a tanácsosok, hogy a megye tartalékalapjából 400.000 lejt elkülönítenek az Északi Színház számára, amellyel fél évre biztosítani tudják az intézmény működését.

Szintén ezen a tanácsülésen osztottak le kistérségek számára különböző mértékű összegeket, az egyes pályázatok után fizetendő TVA kifizetésére, amelyet később visszautal a kormány az Önkormányzatoknak. Olyan települések kaptak támogatást, amelyek a hulladék-kezelésre nyertek pályázatot.

A Megyei Tanács mostani ülésén azt is jóváhagyták, hogy június 14-én, a Szatmár Megyei Reptéren megrendezhessék a Chevrolet DragRacing gyorsulási versenyt - tájékoztatta lapunkat Csehi Árpád tanácselnök.

Csütörtökön ülésezett a Megyei Tanács

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: