2010-02-05 18:37:55• hírek • Szatmar.ro

Pénztelenség az úr a szatmári sportban

Nem, nem sorozatot írunk, csak epizódokat mutatunk be.

Egy egész sorozatot írhatnánk ugyanis szatmári (Szatmár megyei) sportklubokról, egyesületekről, szakágakról, ahol az anyagi fedezet miatt miatt a holnapután egy távoli valami, mivel a holnap sem biztos.

A Sárközújlakon a helyi SE fiatal labdarúgói hiába lettek negyedikek tavaly a Gheorghe Hagi bajnokságon, a városi tanácsosok egy része mégis kifogásolja működésüket. A felnőttcsapat ilyen eredményeket nem mutatható, így „természetesen" ők még nagyobb gondban vannak.

„Egyelőre semmit nem tudunk, de tény,  hogy nem akarunk úgy járni, mint a tavaly, a mikoris tizennyolcezer lejt vont le a helyi önkormányzat a költségvetésünkből. Az edzők hazafias munkát végeztek - egy lejt sem kaptak tevékenységükért -, a játékosoknak beígért meccsprémiumok kifizetésével is el vagyunk maradva. A gond most is az, mint egy évvel ezelőtt: vannak olyan városi tanácsosok, akik rossz szemmel nézik a sportegyesület tevékenységét, mindent megtesznek, csak, hogy ne részesüljünk támogatásban. Meguntuk, hogy állandóan kéregessünk, mint a koldusok: le kell ülnünk végre, és egyszer s mindenkorra tisztáznunk kell a városvezetéssel, akarják-e segíteni a csapatot, vagy sem", kesergett Székely Zoltán elnök. „Az idén például negyvenezer lejre volna szükségünk. Ha nemet mondanak a  csapat támogatására, akkor sincs semmi baj: lesz mivel eltöltsem a vasárnapjaimat a foci nélkül is."

Nem sokkal rózsásabb a helyzet a város egyik sikersportja a vívás háza táján sem: a bukaresti Téli Kupára csak három sportoló utazhat el (Ely Alexandru a 8-9 évesek között, Aldea Iulian  és Vodó Benjámin a 12-13 évesek között), pedig sportszakmai szempontból további fiatal szereplése lenne indokolt. A szomorú igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy az utazás költségeit így is a szülők áldozatkészsége révén tudja sikerült megszerezni, akik vagy saját zsebükből pótoltak be, vagy pedig támogatóknál való kilincselés révén.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: