2018-08-13 13:35:15• hírek • Közlemény

Pénzt vagy örök életet? – gyermekbibliahét Pusztadarócon

Augusztus 7 és 10 között megtartották a vakációs gyermekbibliahetet Pusztadarócon, tudtuk meg az újonnan megválasztott Kovács Zsuzsanna Tünde lelkipásztortól. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjuk.

Bárkit meglepne ez a kérdés, ha valaki valakinek feltenné: Pénzt vagy örök életet? – te melyiket választanád? Körbe kell néznünk világunkban és érzékelni fogjuk rögtön azt, hogy mindenről szól az élet, az Isten adta élet, csak éppenséggel az örök életről nem. Igaz, vannak de sajnos kevesen, akik a krisztusi jellemvonások alapján igyekeznek napjaikat megélni – Isten áldása kísérje őket továbbra is. S mivel gyermekeink is ennek a világnak a részesei, melyet az Úr jónak teremtett, csak idő közben kalóz kincseket kezdtünk el keresni, megtanulták, eltanulják a felnőtt generációtól: akkor vagy valaki, ha van valamid: házad, pénzed, autód, jó fizető munkahelyed, ha van kincsed a földön.


A pusztadaróci gyermekek az elmúlt héten megtapasztalhatták a bibliai történeteken, az énekeken, az aranymondások elsajátításán keresztül azt, hogy nem Rőtszakáll kapitány, Balkampó vagy Okoskalóz által elrabolt és megszerzett kincsek által lehetünk (csak) boldogok, hanem Isten értékeinek a betartásával lehet igazi kincsünk, értékünk, már itt a földön, vagy a mennyei országba.



Mindazt, amit a szívük magába zárt, nem tartották meg önzően maguknak, hanem a vasárnap délelőtti istentisztelet keretein belül, a megszokott istentiszteleti rendtartástól eltérően, ők voltak azok, akik a gyülekezet szívére odahelyezték Isten végtelen nagy szeretetét, hatalmát, erejét.


Isten áldja életünket, lelki kincseinknek a gazdagítását. Isten áldja a szülőket, nagyszülőket, gyülekezeti tagokat, akik ajándékaikkal a gyermekeket minden nap szeretetvendégségben részeltették. Köszönjük a presbitérium, a nőszövetségi tagok, az ifjak segítségét.


„Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is.” (Mt. 6,21)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: