2010-12-20 15:56:27• hírek • Szatmár.ro

Pénzt osztottak

Költségvetés-kiegészítés nyújtásáról döntött Szatmár Megye Tanácsa a hétfői rendkívüli ülésén.

Megyénk több községe is év végi támogatásban részesülhet, derült ki a mai villámgyors ülésen. A vezetők a tervezetet pozitívan szavazták meg, így összesen 1,5 millió lejjel igyekeznek segíteni az önkormányzatokat a különböző projektek finanszírozásában.

Az egyházak szintén segítségre számíthatnak, ezek mintegy 500 000 lejhez jutnak a megyei költségvetésből. A szóban forgó összegből a felekezetek a tagságuk lélekszámának függvényében, arányosítva részesülnek.

A támogatást széles skálán használhatják fel, így a működés biztosítását, a templomok felújítást, a tartozások rendezését fedezhetik ebből. A pénzt kedden utalják át a bankszámlákra, tudtuk meg Csehi Árpád Szabolcstól, a megyei tanács elnökétől.

Az év végéhez érve, a tanácsosok az iskolás tanulóknak az állam által nyújtott tej és kifli program költségeit is átszervezik, hogy ne maradjanak elköltetlen összegek.

Így amely oktatási intézményben fölösleg maradt, azt átcsoportosítják azon iskolákba, óvodákba, amelyekben hiánnyal számoltak, tudtuk meg a megye vezetőjétől.


Villámgyors és adakozó volt a megyei tanács
Villámgyors és adakozó volt a megyei tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: