2009-08-31 16:15:46• hírek • Ferenczi Noémi

Pénzt osztottak

Hétfőn megtartotta soros ülését Szatmár Megye Tanácsa. A tartalékalapból utaltak ki támogatást a bajba jutott vidéki önkormányzatok számára.

A hétfői tanácsülésen negyven határozattervezet szerepelt napirenden, köztük a megyei tanács tartalékalapjából kiutalandó összegek elfogadása. Csehi Árpád tanácselnök kérdésünkre elmondta, a pénzosztás során elsősorban azt vették figyelembe, hogy állnak az egyes önkormányzatok a folyamatban lévő projektek finanszírozásával.

Elsősorban azok számára utalnak ki pénzt akik enélkül nem tudnák kifizetni a projektek finanszírozásához szükséges önrészt, számos község pedig a leendő szeméttelepek földterületeinek mezőgazdasági nyilvántartásból való kivonására kapott pénzt. Ez igen nagy ráfordítást igényel - magyarázta a tanácselnök. Ezeken a területeken fognak működni a majdani szomosdobi szeméttelep „átjátszói", vagyis mielőtt a falvakból a szamosdobi szeméttárolóba kerülne a szemét, először ezekben a tárolókban gyűjtik össze.

A csomaközi új iskolaépület tetőszerkezetének elkészítését is a most kiutalt támogatásból fogják fedezni. Csehi elmondta, azért utalt ki pénzt a megyei tanács erre a célra, mert tető nélkül a teljes beruházás veszélybe kerülne, majd hozzátette ez egy szükségmegoldás volt, reményeik szerint, Bukarestből is érkezik támogatás erre a célra.

A pénzösszegek kiutalására vonatkozó határozattervezettel kapcsolatban egyetlen ellenvetés sem hangzott el, a tanácsosok részéről egyhangú döntés született.

A tanácsülés végén, a különfélék pontban Csehi elmondta, előkészületben van az a tanácsi határozat, mely a szamosdobi szeméttároló megközelítését teszi majd lehetővé. Több lehetőség is felmerült a modernizálandó, illetve felújítandó útszakaszt nyomvonalát illetően, azonban a Szatmárnémeti - Szamosdob - Gelu - Szatmárzsadány változat bizonyult a legideálisabbnak. A beruházást a regionális operatív program keretében finanszírozzák.


Csak a legjobban rászoruló településeknek osztott pénzt a megyei tanács
Csak a leginkább rászoruló településeknek osztott pénzt a megyei tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: