2010-10-04 14:41:09• hírek • Szatmar.ro

Közel a támogatási határidő

Október végéig tehetik le támogatási kérvényüket azon szarvasmarhatartók, akik állományukat kívánják fejleszteni.

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Szatmár megyei kirendeltségén függetlenül attól, hogy jogi-, illetve fizikai személy a gazda, igényelheti a Közvetlen Nemzeti Kiegészítő Támogatást (Plata Naţionala Directă Complementară).

A gazdaságok három csoportra osztva különböző feltételeknek kell megfeleljenek, ahhoz, hogy elnyerhessék a támogatást.

Az első csoportba a 2008. január. 31-e előtt megalakult gazdaságok, a másodikba a 2008. február. 1 - 2009. január 31-e között megalakultak, míg a harmadikba a 2009. február. 1-je és 2010 január 31-e között létrejött gazdaságok tartoznak. Közös jellemük, hogy létrehozásukkor legalább három szarvasmarhával kellett rendelkezzenek a tenyésztők, az állatok nem lehettek fiatalabbak, mint hat hónaposak, a támogatási kérelem benyújtásakor pedig az országos nyilvántartásban szerepelnek ezen gazdaságok és nincs tartozásuk az állam, illetve a hatóságok felé.

A kérvényezők a személyi igazolványuk másolatát, az állatok származását igazoló dokumentumok másolatát és egy nyilatkozatot kell benyújtsanak a hivatalba, amelyben kijelentik, hogy az állatok, amelyekre a támogatást igénylik, az előző években (2008/2009-ben) nem voltak támogatásra jogosultak, emellett egy olyan nyilatkozatot is benyújtanak, amely a szarvasmarha-állomány nagyságáról szól, figyelembe véve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium frissített adatbázisát. Szükség van továbbá a 44/2008-as sürgősségi kormányrendelet értelmében, az állományokban bekövetkezett szerkezeti változásokat igazoló dokumentumok másolatára és egy olyan nyilatkozatra, amelyben a gazda közli, a kérés leadásakor nincs fennálló tartozása sem az állam, sem pedig a megyei hatóságok felé.


Állami támogatásban részesülhetnek a szarvasmarhatartók
Állami támogatásban részesülhetnek a szarvasmarhatartók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: