2010-10-04 16:45:49• hírek • Szatmar.ro

Pénzt nyert a megye

Unison - A szatmári közigazgatás minőségjavító rendszerének bevezetésében történő együttműködés" címen nyert pályázatot Szatmár Megye Tanácsa.

A program a megyei tanács, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Lakosság-nyilvántartó Központ, valamint Nagykároly, Erdőd, Tasnád, Avasfelsőfalu és Sárközújlak önkormányzatainak ISO minősítésének megszerzésére szolgál.

Az említett minősítéssel rendelkeznie kell minden önkormányzatnak, megszerzése pedig rengeteg anyagi ráfordítással jár, hiszen át kell rendezni a közigazgatást, annak érdekében, hogy ez minél jobb minőségű legyen.

A projekt összértéke meghaladja a 390 000 lejt, amiből az Európai Szociális Alap 332 701,02 lejt nyújt a fentebb említett intézményeknek térítésmentesen, 50 883,68 lejt az állami költségvetésből különítenek el, míg a fennmaradó 7 828,26 lejt önrészként kell biztosítania a megyei tanácsnak.

Az ISO minősítés megszerzése után sor kerülhet a minősítési folyamatra, aminek az eredménye remélhetőleg egy bizonyítvány lesz, arról, hogy az említettek ISO minősített önkormányzatok, ezáltal pedig javulni fog a szolgáltatások minősége, úgy fizikai-, mint jogi személyek irányába - mondta Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Az ISO 9001:2008 minősítés közel 300 köztisztviselői alkalmazottat érint, és 24 hónapon keresztül zajlik.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: