2010-12-08 15:30:53• hírek • Szatmar.ro

Pénzt kapott Szatmárnémeti

A megyeközpont jól zárja az évet. Ez derült ki legalábbis Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

A városvezető elmondása szerint, pénzügyi szempontból az idei évet jobban zárhatja a megyeközpont, mint a 2009-est. Hozzátette, nem népszerűségének növelése céljából mondja ezt, hanem arra a tényre alapozva, hogy megérkezett az állami költségvetés-kiegészítés.

Ennek köszönhetően több olyan kiadás elmaradt kifizetését is letudhatja az önkormányzat, aminek előteremtése eddig még kérdéses volt. A 2,6 millió lejes támogatásból az iskolák közköltségeire, illetve kisebb javításokra is jut pénz, ugyanakkor az utcák felújítására is, amelyeknek finanszírozását már a jövő évi költségvetésből előlegeztek meg.

A köztisztaságért felelős céggel szemben is rendezni tudják az adósságot. Míg a 2010-es év elején még két hónapos csúszással számolhattak, különböző megszorítások révén ezt az önkormányzat egy hónapra faragta le. Úgy tűnik a most kapott támogatásból ismételten sikerül csökkenteni a tartozást.

A fogyatékos személyek ápolására alkalmazott szociális asszisztensek munkájának teljes kifizetésére is elkülönítenek ebből az összegből, mondta Ilyés. A kormány ugyan vállalta ezen költségek teljes kifizetését, ezidáig ehhez csupán részben járult hozzá. Az elmúlt években a helyi önkormányzat hozzávetőleg a kiadások 40-45%-át saját maga teremtette elő.
Idén az utolsó pillanatban kapott költségvetés-kiegészítés révén az állam immár 81%-ban járult hozzá az általa felvállaltakhoz.

A polgármester elmondása szerint a Megyei Könyvtár számára is juttatnak kisebb összeget könyvvásárlásra, ugyanakkor a Vasile Lucaciu szobron a Megyei Múzeum által eszközölt javításokat is sikerül finanszírozni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: