2013-04-08 18:15:50• hírek • Szatmar.ro

Pénzt és olimpiai részvételt akar a szatmári sport új igazgatója

A jelek szerint nem telik el hét anélkül, hogy ne nevezzenek ki egy igazgatót a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság élére: az elmúlt héten Virgil Dragos aligazgatót, hétfőn pedig Ioan Ardelean igazgatót iktatta be Eugeniu Avram prefektus.

A 47 éves, kétgyerekes apuka bemutatkozójában elmondta, hogy fiatal korában az Unió színeiben bokszolt, majd Nagybányán rögbizett. Utóbbit eredményesen is csinálta, hisz a Stiinta Remin csapatával 1987-ben Románia bajnoka lett.

Pályafutása végeztével dolgozott rögbi edzőként, végzett szakmájának megfelelően testnevelő tanárként, gépkocsivezetői oktatóként, közalkalmazottként, legutóbb pedig a Szatmárnémeti Városi Tanács USL-és frakciójának tagja volt.

„Ez már mind a múlt, mostantól itt vár a munka. A sport területén jelenleg kritikus az anyagi helyzet, ezért ezen mindenképpen javítanunk kell, több pénzt kell szereznünk a megye sportja számára, segítenünk kell az egyesületeket. Vannak olyan sportolóink a megyében, akik kijuthatnak a 2016-os riói nyári olimpiára, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, össze kell fognunk mindannyiunknak" - mondta Ardelean.

A beiktatáson jelen volt Adrian Stef megyei tanácselnök, aki első számú prioritásként a Sport Hotel visszaszerzését nevezte meg. Az intézményt korábban a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság adminisztrálta, mígnem annak korábbi vezetője, Florin Gal koncesszióba nem adta egy magáncégnek - amelynek véletlenszerűen ő és testvére a tulajdonosa. A koncessziós eljárást jelenleg a az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) vizsgálja.

A megyei tanács a hotelt és az iskolai tábort is fennhatósága alá akarja vonni, utóbbiban sem történt semmi az elmúlt időkben. A hotel szálláslehetőséget biztosíthatna az edzőtáborozó csapatoknak, és a városunkba érkező vendégsportolóknak. Én Ardeleant és Dragost is rég ismerem, értenek a szakterületükhöz, és mi mindenben támogatjuk majd őket" - nyilatkozta Stef.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: