2017-10-30 14:32:23• hírek • Szatmár.ro

Pénzre számított az Olimpia, de nem kapott

A Szatmár Megyei Tanács hétfőn ülésezet, de a Szatmárnémeti Olimpia helyzete nem javult! Majd kedden!

A Szatmárnémeti Olimpia labdarúgóklub igen nehéz helyzetben van, anyagi gondokkal küzdenek. A klubot működtető Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal már kifizette a ráeső részt, a Szatmár Megyei Tanács viszont még "tartozik" egy összeggel. Az ügy azonban nem ennyire egyszerű, és szó sincs róla, hogy a Szatmár Megyei Tanács nem szeretne segíteni a klubon, csak nehéz megtalálni a megfelelő, törvényes keretet.

A települések esetében ugyanis egyszerű a helyzet: az illető közigazgatási egység a költségvetésének az 5 százalékát költheti a sport támogatására, akár sportklubok működtetésére. A megyék esetében ez viszont nem lehetséges. A megyei tanács ugyan az elmúlt években utalt ki pénzt a klubnak, ám a Számvevőszék ezt a módszert nem tartotta megfelelőnek.

A klub igazgatótanácsa úgy gondolta, hogy a hétfői tanácsülést követően rendeződni fog a klub anyagi helyzete, ám ez nem így történt.

A megyei tanácsnál ugyanis most is keresik a törvényeknek megfelelő lehetőséget a klub támogatására, jelen pillanatban az ANAF válaszára várnak, hogy az elképzelt támogatási formák mennyire felelnek meg az elvárásoknak. Kereskényi Gábor és Pataki Csaba a keddi nap folyamán újra összeülnek, hogy tárgyaljanak a klub támogatásáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: