2010-03-29 17:58:12• hírek • Szatmar.ro

Indokolatlanul kapja fizetését Becali!

A román Európa-parlamenti képviselők hobbiként kezelik brüsszeli tevékenységüket, legalábbis ez derül ki a jelenléti adatokból: Románia vezeti a „lógók versenyét", közülük pedig Becali messze az első.

Amikor egy teljes ország megrökönyödésére Gheorghe Becali és Corneliu Vadim Tudor bejutott az Európai Parlamentbe, előbbi „politikus", a tőle megszokott hencegő módján többek között a következő kijelentést tette: „Vadim és én többet teszünk majd az országért Brüsszelben, mint amennyit a többiek eddig együttvéve csináltak."

És Becali tartotta a szavát: ő és Vadim annyit hiányoztak az ülésekről, mint senki más a román delegáció tagjai közül. A Steaua labdarúgócsapatának tulajdonosa ugyanis csak írd és mond az ülések mintegy 27%-án vett részt a VoteWatch.eu honlap adatai szerint. Ez más szóval azt jelenti, hogy a kétes hírű üzletember-politikus az elmúlt kilenc hónap 37 üléséből csak 10-en volt jelen. Ezzel magasan a legtöbbet lógó képviselő a romániaiak közül, őt pedig cimborája, Vadim Tudor követi 40%-al.

Összehasonlításképpen a lógások tekintetében a harmadik helyen álló Traian Ungureanu (PDL) az esetek 62%-ában mégiscsak jelen volt . A hetedik helyen található Tőkés Lázsló pontosan az ülések háromnegyedén vett részt - lefoglalhatja a válás, sőt, leendő ex-felesége szerint más is.

Ami a táblázat másik végletét illeti, a szintén RMDSZ-es Sógor Csaba eddig egyetlen ülést sem mulasztott, amit rajta kívül csak Sabin Cutas, Cristian Preda (egyaránt PDL) és Iosif Matula (PSD) mondhat el magáról.


A részvevők nagy számát az alábbi kép is bizonyítja
A részvevők nagy számát az alábbi kép is bizonyítja


A VoteWatch.eu oldal adataiból az is kiderül, hogy Románia az első helyet foglalja el a lógások tekintetében a maga 83,46%-os részvételi arányával - közvetlenül Szlovákia és Magyarország után. A hagyományos demokráciák közül Olaszország és Franciaország is a tabella hátulsó részeiben található (talán nem véletlen az oly sokat emlegetett rokonnépi kapcsolat), míg a legszorgalmasabbak Szlovénia, Luxemburg és Ausztria képviselői, 90% fölötti részvétellel.

A már sokszor említett oldal adatai szerint mellesleg a legszorgalmasabbak (a félreértés elkerülése végett, ezúttal irónia nélkül) a Szociáldemokraták, őket a Néppárt, a Zöldek és a liberálisok követik.

Végezetül már csak egy kérdés maradt: Becali és társai miért is kapják az amúgy nem kicsi fizetésüket? A „tisztelt" honatyák ugyanis a havi 7500 euró mellé 268 eurós napi díjat tehetnek zsebre, valamint havi 3785 eurót kapnak irodai költségekre az Európai Uniótól.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: