2015-06-09 14:33:03• hírek • Szatmár.ro

Pénzbüntetések 47 ezer lej értékben

Csak májusban több mint 15 ezer lej értékben foglaltak le dohányárút.

A kormánybiztosi hivatal közzétette a cigarettacsempészet és adócsalás visszaszorítása érdekében szervezett ellenőrzések májusi mérlegét. Az illegális ügyletek okozta kár meghaladja a 22 ezer lejt.

Az elmúlt hónapban összesen 86 ellenőrzés zajlott a határrendészek, a rendőség és a vámügyi hatóság munkatársainak közreműködésével, mely során 15383 lej értékben foglaltak le dohányárút, vagyis közel három ezer doboz cigarettát, illetve további 7300 szál "gazdátlan" cigarettára bukkantak.

Összesen 11 pénzbírságot róttak ki, mely összege eléri 47 ezer lej.

A cigarettacsempészet és adócsalás megfékezése érdekében szervezett ellenőrzések során leleplezett bűncselekmények által okozott kár több mint 22 ezer lej be nem fizetett járulék az államkasszába.

Dr. Eugeniu Avram prefektus szerint az akcióban érintett intézménynek heti beszámolót készítenek az akcióterv aktuális állapotáról, a számadatok elemzése illetve a további teendők kidolgozása közös megbeszélések keretében zajlanak. A prefektus úgy véli, összefogással visszaszorítható a cigarettacsempészet és az adócsalás Szatmár megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: