2009-05-20 20:23:12• hírek • Parajdi Andrea

Lakásra várnak a rászoruló családok

Halmozódnak a szociális lakások iránti kérelmek Szatmárnémetiben, azonban az Önkormányzat jelenleg nem tud több épületet a rászorulók rendelkezésére bocsájtani.

A szociális lakások iránti kérelmek egyre csak halmozódnak, s sokan azzal vádolják az Önkormányzatot, hogy bár lenne épülete, mégsem adja oda azokat a rászorulóknak. Ilyés Gyula polgármester elmondta prioritás lista alapján dolgoznak, amelyre a valóban nehéz helyzetben lévő családok kerülnek fel.

-Sajnos több tíz olyan család van akinek rendezni kellene a problémáját, a legnagyobb gondot azok az elszegényedett és utcára került családok okozzák, akiknek még arra sincsen pénzük, hogy a számláikat kifizessék. Mellettük azonban az épület-visszaadások miatt utcára kerülők helyzetét is meg kellene oldani - vázolja a problémákat Ilyés.

 

Szárnyra kaptak olyan feltevéseknek, melyek szerint sok önkormányzati lakás üresen áll, ugyanis aki megkapta a használati jogát jelenleg külföldön él. A rászoruló családok nagy része ezért is elégedetlenkedik a kérvényük várólistára helyezése ellen.

-Biztosak vagyunk benne, hogy sok lakást nem használnak, ám ezeknek az otthonoknak a visszakérése nem megy olyan egyszerűen. Ha az illető személyigazolványában az a bizonyos lakcím áll, hogyan bizonyítsuk be, hogy nem lakik a lakásban? - teszi fel a kérdést a polgármester, aki szerint nem csak a szociális lakások hiánya okoz gondot, hanem az is, hogy a meglévőknek a karbantartása hatalmas összegeket igényel.

Ilyés szerint Szatmárnémetiben ez hosszú ideig problémát jelent majd, hiszen a város költségvetése nem fogja lehetővé tenni szociális lakások tömeges építését, s jelenleg mindössze 350 szociális lakása van a városnak. Még a Poligonului utcára tervezett ANL lakások sem tudják rendezni a helyzetet, mivel ezek főként a fiatal házaspárokat célozzák meg, s az épülő lakásoknak mintegy 20%-át lehet majd szociális célra használni.


Halmozódnak a szociális lakások iránti kérelmek Szatmárnémetiben.
Az ANL sem tudja megoldani a szociális lakások hiányát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: