2013-02-18 13:00:36• hírek • MTI

Pénz nélküli kaszinó nyílt Kínában

Pénz nélkül üzemelő kaszinó kezdte meg működését a dél-kínai Szanja üdülővárosban, a kezdeményezés akár a jelenleg tiltott szerencsejáték legalizálása felé vezető utat is megnyithatja.

Kaszinót Kína területén a hatályos jogszabályok értelmében mindössze a különleges igazgatású területként működő Makaón lehet üzemeltetni, az újonnan megnyitott Jesters kaszinóbár így kísérleti jelleggel működik, a kínai kormány szigorú ellenőrzése mellett. A bár egy helyi üdülőközponton, a Mangrove Tree-n belül üzemel, azt kizárólag az ott megszálló vendégek látogathatják, a jövőben ugyanakkor a szélesebb közönség előtti megnyitása is várható. A kaszinóbár félszáz asztalánál a szerencsések készpénzt nem, csak pontokat, vagy krediteket nyerhetnek, amelyeket szállásuk fedezésére, éttermekben és a helyi boltokban válthatnak be.

Az üdülőközpont - és így a kaszinó - tulajdonosa a művész- és film-, valamint ingatlaniparban vagyont szerzett Csang Pao-csuan, aki 600 millió dolláros vagyonával Kína egyik leggazdagabb embere. A sina.com hírportál idézte az üzletembert, aki úgy fogalmazott: a kaszinóbár a kínai vezetés első, a szerencsejáték legalizálása felé tett lépése, és az ottani tapasztalatok döntő szerepet játszanak majd abban, hogy további helyeken is engedélyezik-e kaszinók nyitását.

A kínai fizetések emelkedésével a kaszinók és a szerencsejáték iránti igény is nő, ez jól tükröződik többek között az elsősorban gazdag kínaiak által látogatott makaói létesítmények forgalmában. A kaszinóknak tavaly 38 milliárd dolláros bevételük származott, amely 13,5 százalékos növekedés 2011-hez képest, a megelőző években pedig átlagosan mintegy 30 százalék körül alakult az éves bővülés. Makaó jelenleg a világ első számú szerencsejáték-központja, bevételei jelentősen meghaladják Las Vegasét, utóbbi 2011-ben például 6,1 milliárd dollárt kaszált, míg Makaó 33,5 milliárdot.

Kínában 1949 óta tilos a szerencsejáték, mindössze az állami lottó engedélyezett. A tilalmat ugyanakkor sokan idejét haladottnak tartják, virágzanak ugyanis a madzsongjáték-klubok és az illegális kaszinók, egyre többen pedig az interneten próbálják ki szerencséjüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: