2009-03-11 14:57:58• hírek • Parajdi Andrea

150 lejes büntetés a jogtalanul parkolóknak

Már használható a városban elhelyezett mind a 12 parkolójegy-automata. A Parkolási Felügyelet munkatársai hétfőtől kerékbilinccsel zárják le a parkolócédula nélkül otthagyott gépjárműveket. Érdemes betartani a szabályokat, hiszen egy parkolási kihágás 150 lejes büntetést vonhat maga után.

Pénteken kezdték üzemeltetni a parkolójegy kiadó automatákat Szatmárnémetiben, azóta a készülékek már 400 lej értékben adtak ki parkolójegyeket - mondta el Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelet vezetője a szerdán megtartott sajtótájékoztatón. A készülékek hasznossága eddig beigazolódni látszik, s ha a jövőben is így lesz, még több automatát helyeznek el a városban. A mostani automaták nagy része a városközpontban található, hiszen elsődlegesen ez a környék küzd a parkoló autók okozta gondokkal. A gépek megfelelő működését a Parkolási Felügyelőség székhelyén követik nyomon. Ha problémát észlelnek, azonnal közbeavatkoznak - fejtette ki Neacsu.

Minden készülék három nyelvű használati utasítással van ellátva. Egy fél órás parkolás 1 lejbe kerül, így a jegyigénylők minden eseteben szem előtt kell tartsák a kívánt parkolási időt, ugyanis a készülék nem ad visszajárót.

A parkolóhely kiválasztásakor arra is oda kell figyelni, hogy a város A és B zónákra van osztva, s az egyes zónákra nem egyformán érvényesek a parkolójegyek.

Az A zónához tartozik a Nagypiac, a Szamospiac, a Libertatii tér, az I.C.Brateanu sugárút és a Horea utca - ezeken a területeken nem érvényesek az egy napos parkolójegyek, sem pedig a bérletek. -Az említett utcákon folyamatosan alakulnak ki torlódások, ezért oda kell figyelnünk arra, hogy egy autó ne parkoljon több órán keresztül egy helyen. A jegykiadó készülékek segítségével könnyebben betartható ez a szabályozás - magyarázza Kereskényi Gábor, alpolgármester. A B zónába sorolják a város többi utcáját, amelyeken mindenféle parkolásra jogosító igazolvány használható.

A szerdai sajtóértekezleten a két alpolgármester, Adrian Albu és Kereskényi Gábor, valamint Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelet vezetője többször is hangsúlyozták, hogy mindenki figyeljen arra, mennyi ideig érvényes a parkolójegye. Akinek lejárt a parkolójegye, vagy egyáltalán nem is váltott, kerékbilincses büntetésre számíthat. Március 16-tól, hétfőtől a Parkolási Felügyelet munkatársai komoly ellenőrzési akciót indítanak. Mindenképpen megéri majd igénybe venni az automatákat, hiszen egy kerékbilincs levétele 150 lejbe kerül.

Hétfőtől kerékbilinccsel zárják le a tilosban parkoló gépjárműveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: