2010-11-29 16:45:41• hírek • Szatmar.ro

Pénz a turizmusra

Közel 25 millió lejjel támogatja Szatmár Megye Tanácsa térségünk két turisztikai központjának kialakítását.

A lunaforrási és a krasznabélteki üdülőközpont támogatásáról döntött hétfői ülésén megyénk tanácsa. A több évtizede elő-elővett projekt úgy tűnik immár jó úton halad a megvalósítás felé. Ezúttal 12,3 millió lejt szavaztak meg a megye vezetői úgy a sípálya beruházására, mind a bélteki termálvizes üdülőközpont kialakítására.

A lunaforrási pálya a tervek szerint jövő őszre már megnyithatóvá válik, hiszen a munkálatok jó ideje folynak. Az eddigiekben az út-, víz-, szennyvízhálózat kivitelezésén dolgoztunk, holnap pedig licitre indítom a sífelvonó beszerelésének munkálatait - közölte portálunkkal Csehi Árpád, a tanács elnöke. A gépeket még 2007-ben beszerezte az akkori vezetés, azonban felszerelésükre nem történtek próbálkozások.

Az 1,9 kilométer hosszú sípályának, illetve a hozzá tartozó létesítményeknek a kialakítási tervét a mai napon hagyta jóvá a tanács, a villamos vezetékekét pedig hozzávetőleg egy hónapon belül fejezik be.
A patakmeder kövezését, illetve az oldalsó támfalak, valamint a hidak készítésére adott az eddigiekben engedélyt a tanácselnök, az út modernizálását pedig majd a villanyhálózat kialakítása után hagyja jóvá.

Béltek esetében útfejlesztésre szintén lehet számítani, elkészítik ugyan is a Béltekfürdőt Krasznabéltekkel, illetve Dobrával összekötő utat is.


Támogatá
Támogatást szavaztak meg a tanácsosok


A három medencéből álló komplexum megfelel majd a modern elvárásoknak, mondta Csehi. Vízsugárzó, öltöző, illetve kezelőközpontos hotel várja majd a kikapcsolódni vágyókat.
Az elnök reményei szerint, ha a teljes épületrendszer még nem is lesz kész 2011 nyarára, a medencéket, a körülöttük kialakított homokos részt, illetve a beléptetőrendszert mindenképp szeretné működőképesnek látni akkorra.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: