2017-09-05 09:11:53• hírek • Szatmar.ro

Péntekig tart az iskolatáska-gyűjtési akció

Az akció keretében a segíteni vágyó lakosok a Barátság Házába járó 0-8. osztályos diákoknak adományozhatják gyermekeik, unokáik használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáit.

Augusztus 28-án indult és szeptember 8-ig, azaz péntekig tart a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet iskolatáska-gyűjtési akciója.

Az adomány-táskákat a Caritas szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában veszik át hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Szűcs Ritta intézményvezető elmondása szerint már az akció indulása utáni első órákban érkezett be iskolatáska. Ezek egyike egy rózsaszín Hello Kitty táska, melynek tulajdonosa levelet is írt annak a kislánynak, akihez majd kerül. A levél így hangzik: „Kedves új tulaj! Neked adom a táskámat. Fogadd sok szeretettel! Nekem nagyon sok boldog pillanatot okozott. Legyél vele nagyon boldog. Kívánom, hogy légy büszke. Minden jót. U.i. Nekem szerencsét hozott. Biztos neked is szerencsét fog hozni. Sok sikert az iskolához! Érzem, hogy minden jobb lesz! Higgy magadban!”

Mutatós iskolatáskával öröm suliba járni

A jelenleg 70 gyermekkel foglalkozó Barátság Házában nagy szükség van az iskolatáskákra. A Caritas-intézmény hátrányos helyzetű gyermekek képességeinek fejlesztésével és felzárkóztatásával foglalkozik, hogy sikeresen integrálódhassanak az iskolai közösségbe.

A megfelelő nevelésben és oktatásban való részesítésük által ezek a gyermekek megkapják az esélyt egy jobb életre, hogy felnőtt korukra a helyi közösség aktív és értékes tagjaivá válhassanak. Ezért nagyon fontos, hogy járjanak iskolába, és meg is maradjanak az iskolapadban tanulmányaik elvégzéséig.

A kitartó munka eredményei már láthatók, hiszen a Barátság Házába járó iskolások között több jó tanuló is van, akik a különböző versenyeken is kiválóan teljesítenek. A nemrégiben, Túrterebesen megszervezett Meseolvasó verseny díjazottjai között például több, a Barátság Házába járó kisdiák is volt.
Ha szeretne Ön is hozzájárulni ahhoz, hogy a Barátság Házát látogató iskolások szívesen járjanak iskolába, gyermeke, unokája használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáját adományozza nekik! Az akció péntekig tart, így aki segíteni szeretne, péntekig még megteheti. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet minden segítséget köszön. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: