2009-05-14 14:55:30• hírek • Ferenczi Noémi

Péntekig lehet beiratkozni

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban és a Református Gimnáziumban  pénteken, május 15-én jár le a ötödik osztályba való beiratkozás.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium ősszel induló ötödik osztályába 30 tanulót vesznek fel. Eddig 34-en iratkoztak fel a június 18-án sorra kerülő képességfelmérő vizsgára - tudtuk meg Tar István aligazgatótól.

A Református Gimnáziumban 30 helyes ötödik osztályt indítanak ősztől. Eddig összesen 42 diák iratkozott fel a képességfelmérő vizsgára, mely szintén június 18-án lesz. A Református Gimnáziumban némiképp más az ötödikesek felvételi rendszere, ugyanis az általános tudásfelmérő mellett vallási ismeretekről is számot kell majd adniuk a diákoknak.

„Kitűztük a teológia profilú kilencedik osztályba felvételizők vizsgájának időpontját, mely szintén június 18-án lesz. Az a diák aki részt vesz a teológia vizsgán már nem kell az újraelosztáson részt vegyen, hanem egyből felvételt nyer a gimnáziumba"- magyarázta Boga Ferenc, aligazgató.

A kilencedik osztályba való beiratkozáskor figyelembe veszik az egységes félévi dolgozatokon szerzett osztályzatokat illetve az V-VIII. osztály jegyeinek átlagát.


Az egységes félévik átlaga is számít a felvételinél

A kinelcedik osztályba való felvételinél az egységes félévik átlaga is számít a felvételinél


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: