2009-10-22 13:58:09• hírek • Gozner Gertrud

Adományokat gyűjt a szatmári Vöröskereszt

Csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívással fordult Szatmár lakosságához a Vöröskereszt helyi szervezete.

Amint Rodica Borlantól, a szervezet igazgatójától megtudtuk, az utóbbi időszakban sok rászoruló személy fordult hozzájuk, hogy ruhaneművel, bútordarabokkal és ágyneművel segítsenek rajtuk. Ezen kívül a megyei kórház pszichiátria osztályának részéről is érkezett felkérés, hogy szerezzenek ágyakat és ágyneműt a betegeik számára.

-Ez ügyben már fel is vettük a kapcsolatot a németországi Vöröskereszt szervezettel, és 150 darab ágyat kértünk az osztálynak. Egyelőre még nem érkezett meg a válasz, hogy tudnak vagy sem szerezni bútort - magyarázta Borlan. Bízzunk benne, hogy pozitív választ kapunk tőlük, mert már korábban is többször a segítségünkre siettek, amikor a TBC kórházról vagy az ortopédiáról volt szó - tette hozzá az igazgatónő.

-Gyerekruhákat a pár hónapos korosztálytól a 10-12 évesig gyűjtjük, ők azok akik számára nehezebb méretben megfelelő ruhaneműt találni - fejtette ki a Vöröskereszt vezetője. Ugyanakkor kérik a lakosságot, hogy viszonylag jó állapotban levő és tiszta ruhákat hozzanak be, mert különben nem tudják őket továbbítani. Az adományokat naponta 9 és 12 óra között várják a Vöröskereszt Vlad Tepes utca 3 szám alatti székhelyén, a Kereskedelmi Líceum mellett.

Dr. Virgil Enatescutól, a pszichiátriai osztály vezetőjétől megtudtuk, hogy minden adományt szívesen fogadnak, mivel az ágyneműk és a matracok 10-15 éve nem voltak kicserélve. Ráadásul komoly ágyhiánnyal küszködnek, ezért az orvosok és a nővérek összedobták a pénzt és vásároltak néhányat az egyik turkálóból.

Nem azt kérjük az emberektől, hogy pénzt küldjenek, hanem inkább használati tárgyakat, főleg ágyneműket és takarókat, hogy a betegek ne fázzanak - fejtette ki az intézet vezetője. A megyei tanács október végére ígérte az osztály átköltöztetését a régi kórház egyik szárnyában kialakított kórtermekbe, mivel a jelenlegi épületet vissza kell szolgáltatni az eredeti tulajdonosnak, ezen kívül eléggé leromlott állapotban található.


Rodica Borlan, a szatmári Vöröskereszt vezetője a lakosság segítségét kéri.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: