2009-06-26 13:35:43• hírek • Ferenczi Noémi

Pénteken volt a román írásbeli

A román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődött az idei érettségi írásbeli dolgozatainak sora.

A diákoknak fél 9-ig kellett elfoglalniuk helyeiket az osztálytermekben, ahova kizárólag személyi igazolványt, kék írószert illetve innivalót vihettek magukkal. A tételek kihúzására reggel kilenckor került sor, ezt követően minden vizsgaközpontban sokszorosították a tételeket. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban lévő vizsgaközpontban a tételek kihúzása után körülbelül fél órával megkezdődött a dolgozatírás.

A kapott tételek kidolgozására három óra állt a diákok rendelkezésére. Az első tétel egy Lucian Blaga verselemzése volt, a második Slavici Mara című művének egyik részlete alapján egy 15-20 soros fogalmazás a szerelemről, a harmadik pedig egy a két világháború között íródott pszichológiai regényben fellelhető világnézet bemutatása.

A román írésbelire összesen 3567 diák iratkozott fel, 3543-an jelentek meg a vizsgán. Az írásbeli zavartalanul zajlott, egyetlen diákot tiltottak ki a vizsgáról, aki többszöri figyelmeztetés ellenére, magával vitte mobiltelefonját a vizsgaterembe.

A dolgozatírásra kijelölt idő lejárta előtt fél órával már szállingóztak ki a diákok a termekből. Sokuk szerint, szerencsés tételt kaptak és nem okozott nehézséget a tételek kidolgozása, viszont voltak olyan diákok is akik könnyes szemmel léptek ki az iskola kapuján.

A következő írásbeli vizsga hétfőn lesz anyanyelvből.

Az utolsó szóbeli az idegennyelv vizsga volt. A kétnapos szóbelin 2914 tanuló vizsgázott angolból, 565-en franciából, 143-an németből, 13-an olasz nyelvből, 4 diák pedig spanyolból. Kivétel nélkül, mindegyik tanuló átmenőre vizsgázott.


Sok diák szerint, szerencsés tételt kaptak és nem okozott nehézséget a tételek kidolgozása
Sok diák számára nem okozott nehézséget a tételek kidolgozása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: