2013-10-04 17:40:46• hírek • Szatmár.ro

Pénteken tartották az Őszirózsa népdaléneklési vetélkedőt

Az egész megyéből érkeztek kisdiákok a vetélkedőre: a 43 jelentkező négy kategóriában versenyzett.

Második alkalommal rendezték meg a szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében az Őszirózsa nevet viselő népdaléneklési vetélkedőt, amelyen kisdiákok és általános iskolások mutathatták meg énektudásukat.

Szatmár megyéből 43 diák jelentkezett és lépett fel a díszteremben. Az első kategóriában az előkészítős, első és másodikosok szerepeltek, a másodikban a harmadikosok és negyedikesek, a harmadikban a IV. és V. osztályosok, míg a negyedik kategóriában a legnagyobbak, a VII.-VIII. osztályosok szerepeltek. Kategóriánként az első három helyetett jut tovább a megyei megmérettetésről az országos versenyre, amelyet idén Temes megyében fognak megszervezni egy hét múlva.

A gyerekeknek három népdallal kellett készülniük, ezekből egyet ők választottak majd adtak elő, a második népdalt pedig a zsűri választása alapján kellett előadniuk. A Zsűri tagjai egyébként Szejke Ottília elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő, Sárosi Melinda és Cuculeanu Andrea tanítónők illetve Orosz Márta és Herczeg Csilla énektanárok voltak.

A vetélkedőt megelőzően Szilágyi Éva, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta: örül neki, hogy a tavalyihoz képest sokkal több jelentkező van, de bízik abban, hogy a jövő évben már alig férnek majd a kis népdalénekesek a díszteremben. Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes sikeres szereplést kívánt az izgatott lurkóknak, s megnyugtatta őket: ha nem is lesz mindenki dobogós helyezett, de minden kis énekesre büszke lehet mindenki, hiszen tudásukkal értéket képviselnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: