2019-10-03 09:13:30• hírek • Bajnai Botond

Pénteken tartja évadnyitóját az Aranykapu Kulturális Egyesület

Nagy szeretettel várják a FonóHázba azokat a gyermekeket, aki szeretnének bekapcsolódni az Aranykapu Kulturális Egyesület 2019/2020-as idényének rendszeres műhelyfoglalkozásaiba.

 

A nyári szünetet követően jövő héten elstartolnak az Aranykapu Kulturális Egyesület rendszeres műhelyfoglalkozásai, de ezt megelőzően október 4-én, pénteken évadnyitó foglalkozásokra várnak minden olyan gyermeket és fiatalt, akik eddig is részt vettek az egyesület rendszeresen megszervezett alkalmain, illetve a jövőben vennének részt ezeken a foglalkozásokon.

 

Nezezon Enikő, az egyesület vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, a péntek délutáni évadnyitó az őszi betakarítás, de legfőképp a szüret témája köré fog épülni, a gyerekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, megkóstolhatják a mustot, illetve a szilvalekvár-készítés is részét képezi majd az eseménynek.

 

Az alkalom során igyekszenek majd feleleveníteni olyan népszokásokat, amelyek az őszi betakarításhoz kötődnek.

 

 

A FonóHáz rendszeres foglalkozásai jövő héttől kezdőnek meg: a korosztály szerinti kézműves műhelyek tárt kapukkal várják az érdeklődőket.

 

Az egészen kicsiket, az 5-7 éves korosztályt csütörtökönként 18-19 óra között fogadják majd, a 8-10 éves gyermekeket szerdánként 16 órától 18 óráig, a nagyobb, 9-12 éves kisiskolás csoportot szerdánként 18 órára várják. Ezekre a műhelyekre még lehet jelentkezni.

 

A 12 évnél idősebb gyermekek haladó csoportjának csütörtökönként 16 órától, 18 óráig tartják majd a foglalkozásokat, viszont itt már nincsenek további szabad helyek.

 

Ugyanakkor folytatódik idén a citeraoktatás is, bár még konkrét időpontot nem határoztak meg az egyesület munkatársai, várják a hangszert tanulni vágyók jelentkezését.

 

Ami viszont újdonságnak számít, a FonóHáz képzőművészeti műhelye a felnőtt generáció felé is nyit ettől az évtől. Keddenként 16 és 18 óra között ezután is a gyermekekkel foglalkozik Kovács Emil Lajos festőművész, viszont ezeken a napokon 18 órától 20 óráig várják azokat a felnőtteket is, akik szeretnék kipróbálni tehetségüket, a festészet és a rajz területén.

 

Továbbá jövő csütörtökön újabb Tekergő Mesedélutánt szervez az egyesület, Hajós Erika mesemondó vezetésével. Az ősz folyamán több ilyen alkalmat is szerveznek majd.

 

Végül Nezezon Enikő azt is elmondta, a jövőben is lesznek felnőtteknek szóló kézműves hétvégék, de ezek részleteiről később tájékoztat az egyesület.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: