2014-02-21 16:42:09• hírek • Czinzel László

Pénteken rendezték meg a Zrínyi Ilona matekversenyt

Szatmár megyében sokan, összesen 1254 diák vett részt a megmérettetésen.

1254 - ennyi Szatmár megyei tanuló versenyzett pénteken a Zrínyi Ilona Matematika Tesztverseny első fordulójában. A II. osztályos tanulók ebben az évben első alkalommal vehetnek részt ezen a népszerű versenyen.

Az egész Kárpát-medencében egységes a Zrínyi Ilona Matematika Tesztverseny, így Magyarország, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély régióiból összesített becslési adatok szerint mintegy 70 - 80 ezer tanuló vett részt ezen a versenyen.

Szatmár megyében három versenyhelyszínen bizonyítottak a diákok: Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban 798 II-XII. osztályos versenyzett, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban 374 diák, a Tasnádi Ipari Líceumban pedig 82 tanuló vágott neki a versenyfeladatok megoldásának.

A munkaidő II-IV. osztályosoknak 60 perc volt, ez idő alatt 25 feladatot kellett megoldani. Az V-VI. osztályosok 75 percig dolgozhattak szintén 25 feladaton, míg a VII-VIII. és a IX-XII. osztályosok rendelkezésére 90 perc állt, ami 30 feladat kidolgozására kellett elég legyen.

A versenyzők a saját pontszámukat (a kódlapon lévő számmal), az iskolák a tanulóik pontszámát (a nevezési lapon lévő kódszámmal és jelszóval) a www.mategye.hu honlapon február 24-től tekinthetik meg. A pontszámokkal kapcsolatban telefonon, faxon vagy e-mailben február 26. (szerda) 14 óráig lehet reklamálni a verseny szervezőbizottságánál. Későbbi időpontban a versennyel kapcsolatos reklamációt nem fogadnak el.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: