2018-08-09 08:31:43• hírek • Bede Emőke

Pénteken rajtol el az első Szatmári Sörfesztivál

Javában tombol a nyár, a már-már elviselhetetlen hőséget pedig sokan enyhítik egy korsó hideg sörrel. De mi lenne, ha sokak kedvenc habos itala nem külföldről vagy nem az ország másik végéből érkezne poharunkba, hanem egyenesen a szatmári sörgyárból?

Pénteken és szombaton bárki megkóstolhatja a városunkban készülő nedűket, ugyanis augusztus 10–11-én a szatmári söröké, s főképp a város első kézműves söréé lesz a főszerep az Október 25. téren. A Transilvania ugyanis most mutatkozik be először a nagyközönség előtt.
 

A Transilvania Romániában teljesen egyedi lesz az előállítási folyamatának köszönhetően. Míg más söröket 3­-14 napig érlelnek, addig ezt nem kevesebb mint 30-ig fogják. A tradicionális recept alapján megalkotott ital két változatban is készül majd: világosban és barnában egyaránt. A kettőben azonban közös, hogy semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaznak, nem puffasztanak és fejfájást sem okoznak természetes összetevőiknek köszönhetően.
 

Az Október 25. téren megrendezésre kerülő eseményen viszont nem csak söröket lehet majd kóstolgatni, ugyanis koncertekkel is készülnek a szervezők. Itt lesz például Deák Bill Gyula, Mandinga és a Zdob&Zdub, az innivaló mellé pedig finom falatokat is lehet majd vásárolni. Emellett megannyi nyereménnyel is készülnek a szervezők: a tombolahúzás a fesztivál mindkét napját átszövi majd, a számos jutalom mellett egy Vespa robogó is gazdára talál majd.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: