2015-05-18 13:11:59• hírek • Kocsis Zoltán

Eljött az idő!

A technológia fejlődésével, te magad vagy gyerekeid korosodásával egy halom elektronikus berendezés, egy sor kütyü halmozódott fel a lakásodban. Ezek egy részét már nem használod, másik részét pedig már nem tudod használni, mert időközben csütörtököt mondtak. A kukába se akartad dobni őket, mert tudod, hogy súlyosan szennyezi a környezetet. A hétvégén eljön az ideális alkalom, hogy megszabadulj tőlük.

A Rorec Egyesület ezúttal is megrendezi szokásos éves elektronikus hulladék-gyűjtési akcióját, amelyre Szatmárnémetiben szombaton kerül majd sor. Ebből az alkalomból a szokásos gyűjtési központ mellett további hét ponton várják az elektronikus hulladékokat, elektromos berendezéseket.

A Rorec Egyesület nem csak a környezet védelméről, de a szórakoztatásodról is gondoskodik - a gyűjtési akciója ugyanis két nagyszabásúnak ígérkező koncerttel kezdődik. Május 22-én, péntek este 19.30 órai kezdettel ugyanis a Cargo és a Domino együttes lép színpadra az Október 25 téren.

A Rorec állandó gyűjtései központja - Depozitelor utca 23. szám - mellett Szatmárnémetiben szombaton hét különböző ponton lehet majd leadni az elektronikus hulladékokat:
- a 16-os lakónegyedben a Gheorghe Emil Palade Iskola mellett
- a 14-es lakónegyedben a Mircea Eliade Általános Iskola közelében
- a 15-os lakónegyedben Balcescu-Petőfi Általános Iskola közelében
- a 17-es lakónegyedben a Lucian Blaga Általános Iskola közelében
- a 10-es Számú Általános Iskola közelében
- Kárpátok II. lakónyedben az Octavin Goga Általános Iskola közelében
- a Magyar utcában a Vasile Lucaciu Általános Iskola közeláben

Amennyiben valamilyen oknál fogva egyik gyűjtési ponthoz sem tudod elvinni az elektronikus hulladékodat, hívd a 0800-444-800-as zöld számot és az egyeztetést követően a Rorec ingyen elszállítja azt.

A RoRec Egyesületet a romániai piacon részt vevő tíz legnagyobb elektronikus háztartási gépeket gyártó és forgalmazó európai vállalat hozta létre azzal a céllal, hogy begyűjtse és hasznosítsa az elektronikus hulladékot, ezzel jelentősen hozzájárulva környezetünk megőrzéséhez. Az egyesület tájékoztatása szerint a 2011-es esztendőben Romániában közel 66.000 személy szolgáltatta be használhatatlan vagy fölöslegessé vált elektronikus eszközeit.

Csak tavaly több mint ezer tonna elektronikus hulladékot gyűjtöttek be. Ezeket a RoRec olyan gyárakba szállítja, ahol az újrahasznosítható elemeket felhasználják. Két ilyen nagy gyár található Bukarest és Bodzaforduló mellett, kisebbek pedig Kolozsvár és Marosvásárhely közelében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: