2013-04-24 17:20:20• hírek • Kocsis Zoltán

Pénteken lesz a metropolisz-övezet alakuló közgyűlése

Április 26-án, pénteken lesz a Szatmári Metropolisz-övezet alakuló közgyűlése, jelentette ki Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és személyes tanácsadója, Gheorghe Rentea.

A jelen állás szerint 26 önkormányzat - Szatmárnémeti, Nagykároly, Erdőd, Tasnád, Egri, Apa, Krasznabéltek, Börvely, Kaplony, Királydaróc, Kolcs, Szamosdob, Pusztadaróc, Mezőfény, Kisgérce, Lázári, Aranyosmeggyes, Mikola, Majtény, Szatmárudvari, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Krasznaterebes, Turc, Szamosborhid és Szatmárhegy - lesz tagja az övezetnek.

Vetés már csak a helyi tanács jóváhagyására vár, Batiznak viszont Coica ultimátumot adott. "Az ottani polgármesterrel nehéz zöld ágra vergődni. Nem tehetek róla, ha nem érti meg a metropolisz-övezet jelentette előnyöket. Ám, hogy lássa, kivel van dolga, adunk még neki egy-két hét gondolkodási időt", fogalmazott az ötletgazda.

Iosif Roca, Batiz PDL-és polgátrmestere a kezdetektől ellenezte az övezet létrehozását és jelezte: nem kíván részt venni benne.

Az új metropolisz-övezetben Vetéssel együtt közel 250.000-en laknak majd. Rentea elmondása szerint a 2014-2020-as költségvetési időszakban a romániai metropolisz-övezetek négy milliárd euró összeget pályázhatnak meg az Európai Unióban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: