2019-07-11 10:12:58• hírek • közlemény

Pénteken kezdődik az Utcazene Fesztivál. Mutatjuk, mivel készülnek a szervezők a hétvégére

július 12 - július 14

Szatmárnémeti az utcazene és az utcai művészetek fővárosa ezen a hétvégén. Július 12-e és 14-e között a világ minden pontjáról érkeznek fellépők a megyeszékhelyre, és 120-nál is több káprázatos produkciót láthat a közönség a fesztiválon felállított hét színpadon. A szervezés eddig is gőzerővel folyt és a hétvégén sincs megállás.

1. Szerettünk volna minél több turistát Szatmárnémetibe csalogatni, ezért elsőként a helyi rendezvények közül, szakítva a megszokott reklám konvenciókkal egyfajta gerilla akcióba fogtunk a környező városokban. Mr. Piano, a fesztivál guruló zongorás nagykövete hirdette Nyíregyházán, Nagykárolyban, Nagyváradon és Kolozsváron az Utcazene Fesztivál fantasztikus hangulatát. Természetesen a szelfik sem maradtak el.


2. A sikerre való tekintettel, hogy a szatmári közönségnek is kedveskedjünk a rendezvény előtt, főleg a gyerekeknek, ma délután 17 órától a Batthyány sétányon piano-taxizást indítunk. Várunk mindenkit, aki szívesen végiggurulna egy partitúrán.


3. A hétvégén több mint 120 produkcióval várunk mindenkit: bár nem volt egyszerű, de most már megvan a teljes program, amelyet partnerünk a Festivapp felületén már böngészni lehet. Az aplikáció innen tölthető le: - Android: http://bit.ly/FestivApp - iOS: http://bit.ly/iFestivApp. Feladat: Keressétek a programot az Utcazene Fesztivál Facebook-oldalán is.


4. Már ma délutántól a Batthyány sétányon megkóstolhatjátok a legfinomabb streetfood falatokat: 15 igényes szolgáltató hozza el a legjobb utcai fogásokat, különleges ételeket és italokat. Érdemes mindegyiket megkóstolni.


5. A rendezvényen elindítjuk az első lokálpatrióta merchandising shopot, ahol személyre szabott pólókat vásárolhattok majd, több egyedi méretben is. A shopot a RedHat Yardban keressétek. A piros lakókocsiban.





A Schlemmer Románia az Utcazene Fesztivál főtámogatója! A Schlemmer Szatmár megye egyik legfontosabb vállalata, amely az ipari területen nyújtott kiemelkedő tevékenységének köszönhetően fejlődést hoz a régióba. A nemzetközi tevékenységén túl, elkötelezett támogatója a helyi kulturális életnek és partnere minden innovatív kezdeményezésnek. Köszönjük a támogatást, amellyel megvalósíthatjuk ezt a már nemzetközileg is elismert rendezvényt! 


A fesztivál a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával jöhet létre: partnerünk az Aushopping bevásárlóközpont, a Tarr Beton és a The Dome.


Az utcazenét és az utcai művészeteket kedvelő szatmáriakat idén 7 fantasztikus színpaddal várjuk: az Október 25-e téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek produkcióit láthatják, a Compas színpad a Batthyány sétány rendezvény gödörnél várja az érdeklődőket, ugyanakkor a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legváltozatosabb produkciókat követhetik végig. A Batthyány sétány elején a TransPink színpad nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit, a Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából fog életre kelni. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne, emellett a Művészeti Múzeum, a Vécsey ház udvarát is egy varázslatos hellyé alakítjuk, ahol a legkedveltebb bakelites lemezlovasok várják az elektronikus zene kedvelőit.


A rendezvény hivatalos autója a Ford, a Ford West autókereskedés jóvoltából, a különleges fényfestések támogatója a Gotec Rom, a világ minden tájáról érkező fellépőket pedig az Edmeea Trans szállítja.


Segítsetek ti is népszerűsíteni a Szatmári Utcazene Fesztivált, arra kérünk titeket hívjatok meg legalább 1 innen elszármazott, vagy nem szatmári barátotokat a rendezvényre és élvezzétek közösen, hogy a hétvégén Szatmárnémeti az utcazene és az utcai művészetek fővárosa.

 

Facebook oldalunk: @streetmusic.ro

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1051073485075771/

FestivApp link:  - Android: http://bit.ly/FestivApp - iOS: http://bit.ly/iFestivApp

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: