2011-01-25 17:06:57• hírek • Szatmár.ro

Pénteken kezdődik a konferencia

Pénteken kezdődik Szatmárnémetiben a Matematika és Informatika Didaktikai Konferencia (MIDK 2011), amelyet első ízben rendeznek meg a megyeszékhelyen.

Az előző évi MIDK 2010 konferenciához hasonlóan a Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szatmárnémeti kihelyezett tagozata valamint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola 2011-ben is megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciát (MIDK 2011). Az eddigiektől eltérően a konferenciát Szatmárnémetiben rendezik meg január 28-30. között - tájékoztattak a szervezők, dr, Baranyai Tünde, egyetemi adjunktus és dr. Kiss Sándor, középiskolai tanár.

A konferencia fő célja, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó, kutatók számára találkozási lehetőséget biztosítson. Továbbá, hogy a résztvevők beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás kutatásaiba, közös programot indítsanak.


A konferencia kapcsán tájékoztatták a sajtót
A konferencia kapcsán tájékoztatták a sajtót



Amint azt dr. Kiss Sándor elmondta, a tavalyi évben megrendezett konferencián merült fel először az, hogy Szatmárnémetiben rendezzék meg a találkozót. „Dr. Herendiné Kónya Eszter, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola docense javasolta, hogy idén itt szervezzük meg a konferenciát, mi pedig éltünk a lehetőséggel" - magyarázta. A találkozó pénteken délután fél háromkor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, ezt követően négy félnapos sorozatban hallgathatják meg az előadásokat az érdeklődők. Szombaton egyébként a matematika és az informatika előadásokat két külön teremben lehet meghallgatni.

„A konferenciára 27 neves külföldi és romániai előadó jelentkezett, ugyanakkor tíz posztert is meg lehet majd tekinteni. A poszterek rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására szolgálnak" - tudtuk meg dr. Baranyai Tündétől.
A négy részből összetevődő előadássorozatnak lesz egy-egy főelőadója is: dr. Nagy Péter, a debreceni egyetem munkatársa, dr. Varga Péter a kolozsvári BBTE docense, dr. Ambrus András, a budapesti ELTE docense, és dr. Kristály Sándor, a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának oktatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: