2015-03-19 16:15:54• hírek • Szatmár.ro

Pénteken jótékonysági előadás lesz a színházban

Március 20-án, 19 órától látható majd a Móricz Zsigmond regénye alapján színpadra állított Rokonok című produkció.

A Babarczy László Kossuth- és Jászai-díjas érdemes művész által rendezett előadást a társulat hatvanadik, ünnepi évadának nyitóelőadásaként láthatta először a közönség, 2013 októberében. Azóta 24 alkalommal játszotta a társulat itthon és külföldön egyaránt - ezáltal a Rokonok az elmúlt évadok legjátszottabb előadásának számít. Az előadás sikerrel szerepelt többek között a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokviumon, Tiszaújvárosban, hét alkalommal a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, a 25. előadásra pedig a Sárospatakon kerül sor 2015. március 19-én. Ezt követi, huszonhatodikként az itthoni jótékonysági előadás, mely által a szatmári közönség is újra viszont láthatja Móricz mindig aktuális klasszikusát.

Bessenyei Gedő István művészeti igazgató szerint „a mostani akció tétje éppen az, hogy rá tudunk-e cáfolni egy kicsit Móricz kegyetlen realizmussal megmutatott társadalomképére: míg a Rokonokban a társadalom felfalja a kiszolgáltatottakat és kihasználja az értékes emberek naivitását, tisztaságát, az ilyen akciók segítségével társadalmunk, közösségi létünk naposabb oldalát mutathatjuk meg. Bebizonyíthatjuk, hogy mi képesek vagyunk segíteni az egész életüket a közösség szolgálatának szentelő, értékes és alkotó embereken, amikor ezek bajba kerülnek, mint ahogy nem nézzük tétlenül a legkiszolgáltatottabbak, a gyerekek szenvedését sem."

A Harag György Társulat idei jótékonysági előadása bevételének egyik részét a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítványhoz juttatja majd el, akik a daganatos betegségekben szenvedő gyerekeket segítik majd vele a Reménysugár program keretében. A jegybevételből és a felajánlásokból befolyt összeg másik része a társulat munkáját segítő Proscenium Alapítványhoz kerül. Utóbbi pénzösszeggel a színház két, súlyos betegségben szenvedő munkatársának gyógykezeléséhez kíván hozzájárulni a Harag György Társulat és a Proscenium Alapítvány.

Belépők a színház Horea úti jegyirodájában válthatók hétköznaponként 10 és 17 óra között, vagy az előadás előtt a helyszínen, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában. A jegyek felnőtteknek 20 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejbe kerülnek. Emellett természetesen mindenki lehetősége szerint tehet nagyobb összegű felajánlást már a belépőjegy megvásárlásakor vagy a helyszínen elhelyezett urnákban. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: