2018-07-17 08:28:24• hírek • Bede Emőke

Pénteken ismét díjazzák az arany- és gyémántlakodalmasokat

Napjainkban sajnos egyre több házasság végződik válással, épp ezért is értékelendő azon házaspárok egymás iránti hűsége és kitartása, melyeket pénteken díjazzák a polgármesteri hivatalban.

A Helyi Tanács 93 /29.05.2014 és 216/10.11.2005 számú határozatai alapján rendszeres időközönként díjazzák azokat a párokat, akik 50. vagy épp 60. házassági évfordulójukat ünneplik. Az ilyen ünnepi alkalmakkor a város polgármestere egy oklevelet és egy 500 lejes pénzjutalmat ad át a házaspároknak.
 

A péntek délelőtt megrendezésre kerülő eseményre ezúttal 34 pár kapott meghívót, közülük 6-an immár gyémántlakodalmukat ünneplik ebben az időszakban. S hogy mi a hosszú házasság titka? A legutóbbi díjazáson Kovács Gyula és Kovács Mária díjazottak elmondták, a boldogság és a több évtizeden átívelő házasság titka az egyetértés, az odaadó gondoskodás és természetesen a kölcsönös szeretet. A családi béke megőrzése érdekében pedig sokszor félre kell tenni a büszkeséget, és bizony ki kell mondani, hogy bocsánat. Érdemes mindannyiunknak megfontolni a Kovács házaspár szavait, ugyanis már ötven éve élnek boldog házasságban, lányuk, unokájuk és dédunokájuk körében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: