2019-10-07 05:17:46• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Pénteken fogadja el a kormány a költségvetés kiigazítást

Pénteki ülésén készül elfogadni a kormány a költségvetés-kiigazítást – jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök.
 

"Pénteken tartjuk a kormányülést, amelynek a napirendjén szerepel a költségvetés-kiigazítás és több más jogszabálytervezet, amelyeket már nagyon várnak az emberek" – mondta egy vasárnapi nyilatkozatában Dăncilă.



A miniszterelnök ugyanakkor meggyőződésének adott hangot, hogy az egy nappal korábban, csütörtökön szavazásra bocsátandó bizalmatlansági indítványt nem fogja elfogadni a parlament. Azt mondta, bízik azoknak a szociáldemokrata párti, illetve más alakulatokat képviselő törvényhozóknak a felelősségérzetében, akik tudatában vannak annak, hogy az országnak stabilitásra van szüksége.



A kormányfő nyilatkozatában bírálta Klaus Iohannis államfőt, amiért több alkalommal is kijelentette, hogy a jelenlegi kormányt félre kell állítani.



"Nagyon veszélyesnek tartom, hogy éppen Románia elnöke - akinek valamennyi állampolgár elnökének kellene lennie - az, aki követeli ennek a kormánynak a megbuktatását. Egy elnöknek nem lenne szabad ezt tennie. Túl kellene már lépnünk ezen a kampánylogikán, és mindannyian teljesítsük az alkotmány által előírt kötelességeinket" – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: