2009-06-03 14:15:00• hírek • Ferenczi Noémi

Sikeres volt a színházi fesztivál

Harmadik alkalommal került megrendezésre az Északi Színházban a Sorompók nélkül elnevezésű színházi fesztivál. A magyar társulat 55., illetve a román társulat 40. évadjának megünneplésére is sor került.

„Sajnos, egyre kevesebb pénz jut a kultúra, ezáltal a színház számára is, mégis elő kell teremteni az anyagi hátterét az ilyesfajta rendezvényeknek, hiszen a szatmári közönség igényli azokat. A fesztivál 21 előadásának nagy többsége telt ház előtt zajlott, a helyek korlátozott száma miatt a stúdió előadásokra már napokkal azelőtt nem lehetett jegyeket szerezni"- mondta el a Szatmár.ro-nak Stier Péter igazgató.

Az idei fesztivál költségeit az önkormányzat hozzájárulásával, támogatók felajánlásaiból illetve a jegyek bevételéből finanszírozták. „Az önkormányzat 150 ezer lejjel támogatta a rendezvényt. Az előző évekhez képest idén jóval több szponzoroktól befolyó támogatás érkezett"- magyarázta Stier.

A program változatosságát (balett, táncszínház, akusztikus gitárkoncert, stand up comedy) a neves külföldi és hazai társulatok biztosították, a különböző műfajú és stílusú előadások, pedig még színesebbé tették a közel másfél hetes színházi programot. Ebben az évben már hét magyar nyelvű előadást tekinthetett meg a nagyérdemű, ez kétszer annyi, mint az előző években.

A fesztivál 21 előadására közel négyezren voltak kíváncsiak. A magyar előadások közül a legnagyobb érdeklődés a Kassai Színház A padlás című musicalje és a Kolozsvári Állami Magyar Színház Kövekkel a zsebében című előadása iránt volt, viszont a legnagyobb közönségsikert a Beregszászi Magyar Színház Liliomfija aratta - tette hozzá Stier Péter igazgató.


Jelenet a Kövekkel a zsebében című előadásból
Jelenet a Kövekkel a zsebében című előadásból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: