2011-11-24 10:31:05• hírek • Szatmár.ro

Pénteken eldől: ki tud többet Széchenyiről!

Hat Szatmár megyei középiskola, köztük a Kölcsey, Hám János, Refi, s a nagykárolyi Elméleti Líceum diákjai neveztek be a II. Széchenyi vetélkedőre, amelyet péntek délután 5 órakor a Hám János Iskolaközpontban tartanak.

A rendezvény szervezője az Országos Széchenyi Kör szatmári csoportja, támogatói közt olyan fontos intézmények és szervezetek vannak, mint a katolikus püspökség, a megyei tanfelügyelőség, vagy a városi RMDSZ.

A főszervező, Sike Lajos újságíró arról tájékoztatott, hogy XIX. századi magyar reformmozgalom vezére életének és munkásságának az ifjúság által való jobb megismerése fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Schönberger Jenő megyéspüspök, Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács és az RMDSZ elnöke, Ilyés Gyula polgármester, Erdei D. István parlamenti képviselő és Szász Piroska, főtanfelügyelő-helyettes külön díjat ajánlott fel a legjobbaknak.

Mint megtudtuk: Erdélyben egyelőre csak nálunk rendeznek rendszerességgel Széchenyi -vetélkedőt, holott már csak Széchenyi alapműve, a Hitel mondandójának roppant aktualitása miatt is többre lenne szükség.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: