2009-09-29 15:26:39• hírek • Ferenczi Noémi

Pénteken bemutató

Csehov Három nővér című darabjával nyitja az évadot a Harag György Társulat. Az előadással és a 2009/2010-es évaddal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Keresztes Attila társulatigazgató és Stier Péter ügyvezető igazgató.

A keddi sajtótájékoztató rendhagyó módon zajlott, ugyanis jelen voltak a Három nővér című előadás szereplői is, így a sajtó képviselői kérdéseket tehettek fel a színészeknek a próbák során szerzett élményekkel, a szerepekkel kapcsolatban. A Némethy Zsuzsa, Vencz Stella és Varga Andrea által megformált nővérek sok izgalmat ígérnek. A művészek elmondása szerint nagy kihívás volt ezen szerepek megformálása, az eredményről pedig majd mindenki megbizonyosodhat a pénteki bemutató alkalmával.

Keresztes Attila társulatigazgató, a darab rendezője elmondta, közel másfél hónapja tartanak a próbák, arra pedig nincs recept, hogy hogyan kell egy darabot megrendezni, ugyanis a kapott nyersanyagból kell a nulláról kezdeni mindent. A lényeg, hogy újra és újra fel tudjuk tenni a kérdést hogy miért élünk, nevetünk, sírunk illetve halunk meg. Csehov darabja a boldogságkereséséről szól, arról, hogy a szereplők hogyan keresik ki-ki a maga boldogságát és hogyan kerülik el egymást ebben a boldogságkeresésben - foglalta össze a darab mondanivalóját a rendező.

Stier Péter ügyvezető igazgató elmondta, ebben az évadban a magyar és a román társulat összesen húsz előadásra készül - 11-9 arányban - melyekhez további anyagi támogatásra lesz szüksége az intézménynek. A megyei és a városi tanács a fenntartásra és az alkalmazottak fizetésére különített el pénzalapot, ami azt jelenti, hogy az előadások költségeit a bérletekből, jegyekből származó bevételekből és a helyi vállalkozóktól kapott támogatásból fedezik. Néhány előadás esetében plusz támogatásra lesz szüksége a társulatnak - szögezte le Stier.


A sajtótájékoztatón a színművészek is jelen voltak
A sajtótájékoztatón a színművészek is jelen voltak


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: