2020-06-16 08:31:05• hírek • Közlemény

Pénteken Nagykárolyban mutatnak be jótékonysági koncertet a filharmónia művészei

június 19

A három hónapig tartó szünetet követően, június 19-én pénteken, 18 órától kezdődően, ismét beindulnak a kulturális programok Nagykárolyban.


A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ közös szervezésében egy nagyszerűnek ígérkező eseményre kerül sor, a FOURever kvartett előadásában. Az „Álmodozás és Zene” címet viselő zenés programra szabadtéren, a Károlyi-kastély parkjában kerül sor, a kastély bejáratához közeli részen.

A FOURever kvartettet, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia művészei alkotják: Kovács Emőke – hegedű, Mija Alina – hegedű, Budean David – brácsa és Cătună Dan – gordonka.

A zenei programban: Leroy Anderson, Yuri Razborov, Carlos Gardel, Pablo Beltran, D.Shostakovich, M.Scutareanu, F.Lauro, illetve Jewish traditional vagy Canzone Napoletana dalok hangzanak el. A repertoár részét képezik még Eric Clapton, P.Martin, M.McLean, Led Zeppelin, Metallica, Clint Mansell slágerei is.

A rendezvény jótékonysági célt is szolgál, hiszen mindazok, akik szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a nagykárolyi Werdnig Hoffman Egyesület elnöke, Veres Robert (Bobby) megvásárolhassa azt az elektromos tolószéket, amire szüksége lenne, elhelyezhetik pénzadományukat az esemény idejére, a koncert helyszínén kihelyezett pénzgyűjtő dobozban.



Bobby neve sok nagykárolyi számára ismerősen cseng, hiszen egy olyan fiatalemberről van szó, aki a fogyatékkal élő emberek jogaiért folyamatosan szót emel. Bobbynak egy új kerekesszékre lenne szüksége, azonban ez az eszköz igen drága. Az ára 44 000 lej, s ekkora összeg nem áll Bobby és családja rendelkezésére, ezért támogatókra van szüksége.

Az adománygyűjtő kampány, a Facebookon is zajlik, Doris Veres szervezésében. Cégek jelentkezését is várják, akik a RO36 BRDE 310S V323 9501 3100 számlaszámra fizethetnek be pénzadományokat. A számlát Veres Robert nevére nyitották, a BRD bankban.

A koncerttel kapcsolatos további fontos tudnivalók: az esemény ingyenesen látogatható. A helyek száma az ülőhelyek számának megfelelően szabott. Egészségügyi védőmaszk viselete kötelező, ugyanakkor a rendezvény helyszínén a szervezők megmérik a látogatók testhőjét.

Rossz idő esetén, a koncert elmarad!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: