2017-10-18 07:55:32• hírek • Szatmár.ro

Pénteken: Egymillió csillag

A Caritas-szervezetek nemzetközi szolidaritási akciójának keretében Szatmárnémetiben újra lángra lobbannak a szolidaritás mécsesei.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén is megszervezi az „Egymillió csillag” szolidaritási akciót, október 20-án, pénteken, 17 órától, a szatmárnémeti Tűzoltó-toronynál. A kezdetben „Tízmillió csillag” elnevezésű rendezvény ötlete Annecy-ben (Franciaország) született meg 1984-ben, mégpedig úgy, hogy Caritas-önkéntesek gyertyákat kínáltak fel a járókelőknek, ilyen módon gyűjtve adományokat. A franciaországi Caritas 1997-ben szervezte meg először országos szinten az akciót. Azóta egyre több európai ország településein gyújtják meg évről évre a szolidaritás mécseseit a közben „Egymillió csillag” elnevezést nyert rendezvény keretében, a 2009-es évvel kezdődően pedig Szatmárnémetiben is.

A kilencedik alkalommal megszervezett „Egymillió csillag” akció célja felhívni a figyelmet az egymásra való odafigyelés és a kölcsönös segítségnyújtás fontosságára. A rendezvényre ellátogató szatmáriakat hangulatos és tartalmas program várja majd. Dula András és Bandula Andor, a Dinu Lipatti Filharmónia művészei gitáron és hegedűn örökzöld dallamokat adnak elő.

A helyszínen megtekinthetőek lesznek az Idősek Világnapja alkalmából megszervezett, „Ezüst hajjal, arany korban” című Caritas-fotópályázatra beküldött pályamunkák, melyek az időskor egyedi szépségét ragadják meg, a legváltozatosabb szempontokból. Mindeközben Caritas-önkéntesek szolgálnak majd fel pogácsát és ízletes gyümölcsteát a jelenlévőknek, ezzel is hozzájárulva a kellemes, bennsőséges hangulat megteremtéséhez. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a pénteki szolidaritási akcióra. A helyszínen beszerezhető mécsesekért kapott adományokat a Caritas a szervezet szociális szolgáltatásainak finanszírozására fordítja majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: