2014-06-12 14:48:53• hírek • Kocsis Zoltán

Pénteken EDDA, szombaton Geszti, részletes program jövő héten!

Le lesz zárva a központ, de nem lesz járhatatlan a város, ígérik a megyei tanács vezetői. A június 20-22. között sorra kerülő Szatmár Megye Napjain fellép többek között az EDDA, Geszti Péter és új bandája, Andra és a 3 Sud Est.

„Szatmár megye legfőbb jellegzetessége a multikulturalitás. Ezt pedig nem mutathatjuk be jobban, mint hogy teret adunk valamennyi községnek és etnikai csoportnak: tárja a világ elé tradícióit, hagyományait", jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. „Szatmár Megye Napjait Szatmár megye lakosaiért szervezzük. Mert a szatmáriak megérdemlik, hogy három napig szórakozhassanak", mondta Mircea Govor alelnök is.

„Évszázadok óta együtt élnek itt románok, magyarok, németek és romák. A békés együttélést csakis az etnikumok közötti tisztelet teszi lehetővé. Talán mi vagyunk az egyedüli megye, ahol 20-30 kilométerenként változnak a hagyományok", tette hozzá Stef.

A megyenapok június 20-án, pénteken kezdődnek. A hivatalos megnyitó 19.45-kor kezdődik, ám a központi városrész utcáit már reggel 07.00 órakor lezárják. A tanácselnök kihangsúlyozta, hogy csak a Horea, a Kazinczy (Stefan cel Mare) és a Várdomb (Decebal) utcán, valamint a Szabadság-tér körül nem lehet majd közlekedni. Ezzel szemben a Dózsa György és a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcákat szabadon használhatják az autósok, magyarázta Stef, utalva a városnapok lezárásai miatt okozott közlekedési káoszra. Szintén a városnapokra utalva a tanácselnök biztosított mindenkit: a Szabadság-tér körül csakis a községek által kínált hagyományos ételeket lehet megvásárolni, miccs, kolbász és sör csak az Október 25 téren lesz kapható. „Csakis szatmári árusok lesznek!", ismételte többször is.

A megyenapok jellege megegyezik a tavalyiéval: valamennyi Szatmár megyei község kap egy faházikót, ezekben állíthatják ki jellegzetességeiket. Idén is lesz állatsimogató és nyársra húzott ökör is. A Közigazgatási Palota mellett, az Október 25 téren áll majd a nagyszínpad, a Divatház és a Székesegyház között pedig a népzenei színpad. Lesznek sportbemutatók és szépségverseny is.

Az esemény hivatalos megnyitója péntek délután 19.45-kor lesz a nagyszínpadon. Mivel jelen pillanatban is folytatódnak az egyeztetések, a pontos program csak jövő héten válik ismertté. „Valamennyi előadóval élő szerződésünk van, azt is tudjuk, ki melyik nap lép színpadra, csak a pontos, órára lebontott programmal nem szolgálhatunk még", magyarázta Stef.

Ezek szerint a nagyszínpadon péntek este lép fel az EDDA és Ducu Bertzi. Szombaton 12.30-15.00 között a művészeti iskola diákjaié a színpad, őket követi a szépségverseny, majd Lora, CRBL, Geszti Péter és a Gringó Sztár, valamint a 3SUD EST. Vasárnapra marad Antonia, Alex Velea és Andra. A népzenei színpadon szombaton lép fel a Hargita Néptánccsoport, vasárnap pedig Herczku Ágnes.

A Szatmár Megye Napjai rendezvénysorozat „összköltségvetése 200-250 ezer lej", válaszolta újságírói kérdésre Stef.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: