2015-01-22 16:49:10• hírek • Szatmár.ro

Pénteken 18 órától a filharmóniában lép fel a Kaláka

A koncertet az Aranykapu Kulturális Egyesület farsangi kézműves kiállítása előzi meg.

Január 23-án, pénteken valószínűleg az idei A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatnak a legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadására kerül sor: a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében 18 órától a 45 éves Kaláka zenekar fog koncertezni.

Ezt megelőzően a filharmónia előterében nyílik meg az Aranykapu Kulturális Egyesület farsangi kézműves kiállítása. A Dinu Lipatti Filharmónia előterében 16 órától nyílik meg a kiállítással összekötött vásár. Ugyanitt 17 órától farsangi témájú kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek.

A Kaláka zenekar tagjai verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja. Tagjai: Becze Gábor (nagybőgő, gitár), Gryllus Dániel (furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, charango, koboz, doromb) és Radványi Balázs (mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: