2013-05-11 17:26:25• hírek • Kocsis Zoltán

Péntek este Szatmárnémetiben járt Orbán Viktor

Május 10-én, péntek este Szatmárnémetiben járt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor. A be nem jelentett látogatás oka, hogy a Mátyás király utcai görög-katolikus temetőben egy szál virággal rótta le kegyeletét Bara József előtt, akit április elején rendőrök vertek halálra Magyarországon.

„Hihetetlenül közvetlen volt! Mi pedig annyira meglepődtünk, azt se tudtuk hirtelen, mit szóljunk hozzá", idézte fel a Szatmár.ro-nak az előző este történteket a Molnár család, Anna Mária, Zoltán és Tamás. „Mikor a szomszéd utánam jött, hogy menjek haza, mert itt van Orbán Viktor, azt hittem, tréfál", meséli nevetve a trió legfiatalabb tagja, Tamás.

Molnár Zoltán gondozza a Mátyás király - vagy ahogy a szatmáriak még ismerik, a Pietroasa (hivatalos nevén Liviu Rebreanu) utcán található, a Szent Miklós magyar görög-katolikus parókiához tartozó temetőt. Április 17-én ide helyezték örök nyugalomra azt a Bara Józsefet, akit a magyarországi Izsákon vert halálra két rendőr. Orbán Viktor a sírjára elhelyezett szál virággal kívánta leróni kegyeletét. Este negyed kilenc körül érkezett a temetőhöz. Kiszállt az általa vezetett furgonból, majd nemes egyszerűséggel besétált a temetőbe. Közel húsz percet töltött ott.

„Senki sem jelezte nekünk érkezét - mondta Molnár Anna Mária. Délután öt körül két hölgy jött és elkezdett videózni. Mikor kérdeztem, hogy mit keresnek pontosan vagy melyik újságnak dolgoznak, azt mondták, magáncélból filmeznek. Aztán kiderült, hogy ők Orbán videósai voltak - ám addig semmit nem árultak el", tette hozzá Molnárné.

„Hihetetlenül közvetlen volt. Beszélgettünk, viccelődtünk. Valaki megkérdezte, hogy tényleg ő az, vagy csak egy hasonmás, ám erre is nevetve válaszolt", mondja Tamás. „Mindenkivel kezet fogott, mindenkihez odament. Még a kicsit távolabb futkározó unokákhoz is odament", tette hozzá Molnár Zoltán.

„Bara József meggyilkolásáról felháborodva beszélt és biztosított mindenkit, hogy a két elkövető nem kerülheti el méltó büntetését", idézte Orbánt a Molnár család.

Bara József sírja

„Egész este nem tértünk magunkhoz meglepetésünkben. Sőt, még ma is furcsa érzés arra gondolni, hogy tegnap este Orbán Viktorral beszélgettem", mondja Tamás.

Molnár Zoltán és felesége készséggel mutatta meg a sírt, ahol Bara József nyugszik. Az Orbán által hozott szál virágot az elhunyt édesapja reggel elvitte, amolyan ereklyeként. Mi több, a temetővel szemközti ház fala sem zöld már, mint előző este - négy fiatal épp ottjártunkkor végezte a felújítási munkálatokat. A magyar miniszterelnök látogatását mindazonáltal videó örökíti meg, amely Orbán Facebook-oldalán valamint a Fidesz honlapján is látható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: