2020-03-14 09:29:45• hírek • Bede Emőke

Péntek éjszaka több mint 40-en érkeztek Szatmár megyébe a fertőzött területekről

Péntek este, 19 óra 15 perctől szombat reggel, 7 óra 15 percig közel ezer ember lépett Szatmár megye területére a petei határátkelőn keresztül, közülük azonban csak 39-en nyilatkoztak úgy, hogy fertőzött területekről vagy azok érintésével tértek haza – közölte szombat reggel a prefektusi hivatal szóvivője, Giorgiana Paduraru.

A petei hatátátkelőhelyen a fentebb jelzett időszakban 975 személy érkezett megyénkbe, köztük 801 román állampolgár. A határátlépők közül 29-en ismerték el, hogy Németország fertőzött területeiről tértek haza, 10-en pedig, hogy a koronavírus európai epicentrumaként is emlegetett Olaszországból indultak el. E személyek közül 30 főt lakhelyi elkülönítés alá vontak, 9-et pedig lakhelyüknek megfelelő megyei karanténközpontokig kísértek a rendőrség vagy csendőrség egységei.


A csanálosi átkelőnél jóval gyérebb volt a forgalom, így nem csoda, hogy itt mindösszesen csak 8 olyan személy lépett az ország területére, kit azonnali óvintézkedés alá vontak. 5 érkezőnek – kik között 1 Máramaros és 1 Szilágy megyei lakos is van – lakhelyi elkülönítésbe kell vonulnia, további 3 személy – köztük 1 Szatmár megyei és 1 Giurgiu megyei lakos – pedig intézményes karanténba került.


Ugyanakkor a prefektusi hivatal szóvivője azt is közölte, hogy újabb 19, Szatmár megyében leadott minta hozott negatív eredményt, azaz megyénkben továbbra sincs koronavírusos személy. Az egyetlen személyt, akinek esetében pozitív eredményt hozott a teszt, már másnap továbbszállították egy kolozsvári egészségügyi intézménybe.


FIGYELEM: Az a tény, hogy valaki Európa koronavírus által érintett területeiről tért haza, nem vonja maga után azt, hogy a személy biztosan koronavírusos. Az intézményes karantén és a lakhelyi elkülönítés, illetve az ezekre vonatkozó szabályok betartása azonban létfontosságú, hiszen ezzel nagymértékben csökkenthető a Covid-2019 terjedésének a lehetősége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: