2016-10-13 10:51:07• hírek • Szatmár.ro

Péntek délután gyújtanak gyertyákat az idősekért

Október 14-én az új főtér rendezvényterén gyújtanak gyertyát az idősek iránt érzett szolidaritás jegyében.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szolidaritási akciójának keretében pénteken 17.30 órától Szatmárnémetiben a Corneliu Coposu sétányon, Nagykárolyban a Román Katona Emlékművénél, továbbá Máramarosszigeten és Nagybányán, a szervezők szeretettel várnak minden jóakaratú személyt, hogy gyújtsanak meg egy mécsest az idősek iránti szolidaritás szimbólumaként.

Az „Egymillió csillag" rendezvény helyszínein megvásárolt mécsesek árával a résztvevők a Caritas házi betegápolói szolgálatának működését támogatják.

Szatmár és Máramaros megyében a Caritas jelenleg 11 házi betegápolói központot működtet, éspedig: Alsóhomoródon, Erdődön, Krasznabélteken, Mezőpetriben, Nagykárolyban, Sárközújlakon, Szatmárhegyen, Szatmárnémetiben, Tasnádon, továbbá Nagybányán és Máramarosszigeten, mely központok összesen 35 településen biztosítanak egészségügyi és szociális ellátást idős személyek számára.

Házi betegápolói központjai révén a Caritas Szervezet évről évre több mint 500 idős ember mindennapjait teszi derűsebbé, méltóságteljessé, reménytelivé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: