2009-10-21 16:08:42• hírek • Gozner Gertrud

Péntek az utolsó nap a jelentkezésre

A SPAS Szociális Gondozói Hivatal munkatársai továbbra is várják a Vöröskereszt székházánál a lisztsegélyért folyamodó nyugdíjasokat és munkanélkülieket.

Az érintettek október 23-áig válthatják ki a juttatást reggel kilenc és délután két óra között. Az utolsó alkalom, amikor még kézbe vehetik a támogatást pénteken lesz a Vlad Tepes utca 3 szám alatt, a Kereskedelmi Líceum épülete mellett. Tizenöt kilogrammos lisztsegélyre jogosultak mindazon munkanélküli segélyből élő személyek, akik szatmárnémeti lakhellyel rendelkeznek.

Ugyancsak jelentkezhetnek azok a nyugdíjasok is, akiknek havi juttatása nem haladja meg a 400 lejt és még nem vették át a támogatást a szeptember 14 és 25 közötti periódusban. Rajtuk kívül a Vöröskereszt székházához várják a fogyatékos gyermekek és felnőttek képviselőit, akiknek szintén jár a fejenkénti 15 kilogrammnyi élelem.

A segély átvételéhez szükség van a személyi igazolványra, valamint a nyugdíjszelvényre, illetve a munkanélküliséget, illetve a fogyatékosságot igazoló okmányra. Jelen pillanatig körülbelül háromezren vették át a juttatást, köztük 500 munkanélküli, 1400 nyugdíjas, 800 súlyosan fogyatékos- és 300 szociális segélyben részesülő személy.

Ennek ellenére a lisztsegélyért folyamodók száma még mindig túl kevés, ezért a SPAS felkéri az érintetteket, hogy pénteken mindenképp igyekezzenek megjelenni az elosztó helyen. A lisztsegély után október végén a cukor kiosztása veszi kezdetét. A SPAS akciója szeptember közepén vette kezdetét Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: