2009-09-10 13:18:53• hírek • Parajdi Andrea

Késik a tej és kifli kiosztása Szatmárnémetiben

Legalább két hetet késni fog a tej és kifli program Szatmárnémetiben. A közbeszerzési iroda későn írta ki a reggeli kiszállításának licitjét, így leghamarabb szeptember végén lehet nyertes céget hirdetni. Ha valaki óvást tesz le a végeredmény megcáfolására, akkor akár két hónap is eltelhet míg reggelit kapnak a kisiskolások.

Már így is túlterhelt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közbeszerzési irodája, a tej és kifli program kiszállításának kitendereztetése pedig egy újabb plusz feladat a teendők kupacán. -Nem kellett volna ezt a feladatot az önkormányzatokra bíznia a Szatmár Megyei Tanácsnak -véli Ilyés Gyula, polgármester.

Szerinte minden önkormányzatnak csak problémát okoz ez a feladat, hiszen korábban a tanács három-négy alkalmazottja foglalkozott a licit egységes megszervezésével, idei évtől pedig megyei szinten legalább 70-100 ember dolgozik azon, hogy időben megérkezhessen az óvodásoknak és iskolásoknak járó tízórai.

Szatmárnémeti Önkormányzata augusztus 6-án indította el a reggeli kiszállítására szóló ajánlatkérést. Az érdekelt cégek egészen szeptember 18-ig, reggel 9:30 óráig tehetik le dokumentumaikat. Ezt követően még elemzik az ajánlatokat, s körülbelül szeptember végén, október elején hirdetnek győztest.

-Ha az eredmény miatt egyetlen cég sem tesz le óvást, akkor két-három hetet késünk a tej és kifli osztásának elkezdésével - vázolja Ilyés a jobbik esetet. Ha valamelyik ajánlatot tett cég, megvétózza az elemző bizottság döntését, akkor legkevesebb két hónapba is beletelhet míg befejeződik a pereskedés, így még az is megtörténhet, hogy csak december elején kezdődik meg a tej és kifli kihordása a megyében.

Csehi Árpád, a Megyei tanács elnöke azt mondja bár valóban plusz feladat az önkormányzatoknak a licit megszervezése, azért döntöttek a tej és kifli program decentralizálása mellett, mert ezt kérte a vidéki települések többsége. -Több kérvényt is kaptunk írásban a polgármesterektől arra, hogy más megyék példáját követve mi is engedjük át az önkormányzatoknak a program lebonyolítását, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy mindenhol friss tejet és kiflit kaphassanak az arra jogosult diákok - magyarázza a tanácselnök.

Csehi elmondása alapján már tavasszal egyeztetések folytak a program decentralizálásáról, s minden szükséges szakmai támogatást biztosítottak az önkormányzatoknak. Június 9-én küldtek ki írásbeli értesítést arról, hogy idén mindenkinek licitet kell szervezni, majd július 8-án minden Polgármesteri Hivatalhoz átutalták a tej és kifli program megszervezéséhez szükséges összegeket, s mellé csatoltak egy újabb hivatalos értesítést.

-A pénz átutalását követően el lehetett volna indítani a licitet. Az nem a Megyei Tanács felelőssége, ha néhányan nem tudtak megfelelően gazdálkodni a rendelkezésre álló idővel. Megyei szinten a legtöbb településnek sikerült megoldani a feladatot " - nyilatkozta Csehi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: