2010-09-22 15:54:35• hírek • Szatmár.ro

Penészes feketekenyér

Penészes feketekenyeret, lejárt szavatosságú péksüteményeket találtak legutóbbi ellenőrzésük során a szatmári fogyasztóvédelmi felügyelők.

A Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal augusztus 23 - szeptember 10 között a pékkészítmények minőségét és címkézését vizsgálták át egy nagyszabású akció keretében.

Az akció nem volt hiábavaló, hiszen rengeteg szabálytalanságra bukkantak: lejárt szavatosságú, átcímkézett kenyérre, penészes pékárukra.

A húsz Szatmár megyei pékség közül kettőben például ületlen, penészes feketekenyeret találtak, hat pékségben pedig nem volt feltüntetve a pékáruk kilogrammonkénti ára, öt egységben pedig kenyér szavatossági ideje.

Egy tasnádi és egy komorzáni pékségben pedig, ahelyett, hogy kidobták volna az el nem adott, lejárt szavatosságú árut az eladók, inkább átcímkézték, meghamisítva azt. Az egyik helyen öt nappal, a másik helyen „csak" tíz nappal hosszabbították meg a kenyerek szavatossági idejét. A fogyasztóvédelmiek ezért tízezer lejes pénzbüntetéssel sújtották őket.

A húsz pékség közül egyébként egyik sem úszta meg figyelmeztetés vagy pénzbírság nélkül: tizenhetet összesen 170 ezer lejre büntettek meg, hármat pedig írásbeli figyelmeztetésben részesítettek.


A kép illusztráció
A kép illusztráció


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: