2014-03-21 20:47:49• hírek • Pelenka nélkül csapott le ismét a pelenkás csaló

Pelenka nélkül csapott le ismét a pelenkás csaló

Képünk illusztáció
Képünk illusztáció

Március 20-án, csütörtökön a Szatmár Megyei Rendőrség őrizetbe vett két személyt, akik az elmúlt hónapokban több szatmárnémeti lakost - főleg időseket - csaptak be és károsítottak meg jelentősebb összeggel.

A rendőrségen csütörtökön tett bejelentést a T.T. monogrammal rendelkező idős nő, mondván: egy fiatal fiú becsapta őt és jelentősebb összeggel rövidítette meg. A módszer igen egyszerű volt: a fiatalember becsengetett a nő lakásába és azt állította, hogy a szomszéd rokona. Mivel azonban ő nem volt otthon, pénzt kért kölcsön. Noha T.T. gyanakodva fogadta a történetet, meggyőzte őt, amikor a fiú eljátszotta, hogy felhívta telefonon a szomszédot, akiről még azt is tudni vélte, hogy nem tartózkodik Szatmárnémetiben. Végül a nő beadta derekát és kölcsön adott a fiúnak 200 lejt. Később azonban mégis úgy látta jónak, ha feljelentést tesz a rendőrségen.

A rend őrei aztán még a nap folyamán őrizetbe vették a 19 éves G. Dominikot. Ő nem más, mint akit tavaly decemberben a „pelenkás csalóként" vett őrizetbe a rendőrség. Akkor az volt a módszere, hogy ugyanúgy a szomszéd rokonának hazudta magát, ám a történethez még hozzátette, hogy most jött Magyarországról, nincs nála csak forint és sürgősen szüksége lenne némi lejre, hogy pelenkát vásároljon az anyjával az autóba maradt gyerekének.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, G. Dominik tavaly februárja óta 19 személyt - főleg időseket - csapott be és károsított meg továbbá öt lopást követett el. Kiderült, egyes esetekben vele tartott a szintén szatmárnémeti illetőségű 19 éves V. Iosif is. G. Dominikot 24 órára őrizetbe vették, míg V. Iosif szabadlábon védekezhet.

A rendőrség felhívja olvasóink figyelmét, hogy soha, semmilyen ürügy kapcsán ne engedjenek be lakásukba ismeretlenek és pénzt se adjanak idegeneknek. Különösen gyanús, ha azok valamilyen sürgősségre hivatkoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: