2015-10-03 14:27:01• hírek • Szatmár.ro

Példamutatással élnek

Imádkozzatok, mert ennek a világnak nagy szüksége van az imáitokra - kérte az időseket Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök az idősek világnapja alkalmából szervezett szentmisén, Szatmárnémetiben.

Tizedik alkalommal ünnepelték az időseket világnapjuk alkalmából a Kórházpasztorációs Iroda előkészítésében szentmisével a szatmárnémeti Székesegyházban. Október 3-án tizenegy órától Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök mutatta be a legszentebb áldozatot idős és fiatalabb paptársainak jelenlétében, a bevonulást követően Szűz Mária oltalmába ajánlva a jelenlevő időseket: "Kedves testvérek, eljöttetek ide, a templomba, hogy hálát adjatok a Jóistennek azokért az évekért, évtizedekért, ami már mögöttetek van. Ebben a szentmisében mindannyian a Boldogságos Szűz Mária oltalmába ajánljuk az életünket."

Szentbeszédében az általános helynök köszönetet mondott az időseknek a szakadatlan imáért: "Titeket ünnepelni jöttünk a Székesegyházba az idősek nemzetközi világnapján. Amikor eljöttetek hálát adni a megélt évekért, akkor magatokkal hoztátok, a sok év bölcsességét is, amivel a Jóisten megajándékozott benneteket. Ha jobban megnézzük, a ti korosztályotok az, amely vasárnaponként többségében jelen van templomainkban. Örömmel tölt el bennünket, hogy itt vagytok, hogy ti imádkoztok mások helyett is, nemcsak a templomban, hanem otthon is. Eljöttök a szentmisékre akkor is, amikor ez már nehézségekkel, fájdalommal jár. Ez az a gyümölcs, amit ti adtok az egyház, a társadalom és a világ számára. De az időskor, a ti életetek példamutatás is a fiatalabb nemzedékeknek."

Hársfalvi Ottó arra kérte az időseket, mutassanak irányt a fiatalabb generációknak: "Ma azt mondjuk, hogy céltalan a fiatalság, hogy nem találja a maga helyét, nem tudja merre és hogyan? Mindez azért van, mert sokszor elszakad a gyökereitől a régiektől. Arra gondolok, hogy talán ha a fiatalok többet figyelnének az idősekre, ha az ő élettörténetüket meghallgatnák, akkor sokkal több erőt, bátorítást nyernének, nagyobb lenne a hitük. Ezért van az, hogy olyan értékesek vagytok a mi számunkra. Olyan élettapasztalattal, bölcsességgel rendelkeztek, amiből a fiatalok táplálkozhatnak. Buzdítani szeretnétek ezért titeket, hogy imáitokkal továbbra is támogassatok bennünket, a fiatalabb generációkat. Az időskor nem a semmittevést jelenti. Imádkozzatok, mert ennek a világnak nagy szüksége van az imáitokra."

Idősek világnapja

A szentmise végén Ft. Hársfalvi Ottó meghívott mindenkit a templom udvarán felállított asztalhoz, hogy étel és ital elfogyasztása mellett időzzenek még el, beszélgessenek, osszák meg egymással örömeiket, gondolataikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: