2019-12-15 10:48:25• hírek • Bede Emőke

Példaértékű összefogással 20 ezer lej gyűlt össze a babamentő inkubátorra

A Máltai Szeretetszolgálat szatmári szervezete nem egyszer mutatta már meg, hogy a közösségi összefogás hegyeket megmozgató erővel képes kiállni egy-egy nemes cél mellett. Ennek egyik legékesebb példája az az immár ötödik alkalommal megszervezett karitatív célú est, melynek ebben az évben is a Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont.

A máltaisok által szervezett jótékonysági est célja ebben az évben egy babamentő inkubátor vásárlása. Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági szervezetének országos vezetője korábban a Szatmár.ro megkeresésére elárulta, most nem szeretnének augusztusig várni az átadással, reményeik szerint sokkal hamarabb sikerül beszerezni az eszközt, amelyet a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, és így tulajdonképpen az egész megye számára adományoznának.

 

A szeretetszolgálat által kitűzött cél eléréséhez azonban szükség volt arra is, hogy a helyi közösség egy emberként álljon ki e kezdeményezés mellett. Szerencsére a felhívás ez alkalommal is értő fülekre talált, hiszen szombat délután a filharmónia koncertterme szinte teljesen megtelt segíteni kész emberekkel.



Az előadás első felében színpadra állt a Harag György Társulat két kiváló színművésze, Méhes Kati és Nagy Orbán, a Loga Dance School fiatal, ám annál tehetségesebb táncosai, az angol és magyar dalokkal is készülő Lyryca, a nevéhez hűen mindig nagy vidámságot hozó Joyful Gospel Együttes is, Stuts Márk és Kis Ábel pedig zongorajátékukkal emelték az est fényét. Egy röpke tíz perces szünet után az épp erdélyi turnéján levő Villon Trió, a Nemadomfel együttes, a Röpike Néptánccsoport, illetve Kocsis Boglárka is a közönség elé lépett.


Míg a koncertteremben sorra váltották egymást a nagyszerű produkciók, addig a filharmónia előterében egy kézművesvásár várta az érdeklődőket. A máltaisok által készített termékekért mindenki saját belátása szerint fizethetett, illetve aki ezen felül is adakozott volna, az a bejáratnál felállított urnánál tehette meg ezt. Mint az esemény után nem sokkal a Máltai Szeretetszolgálat szatmári szervezete hivatalos Facebook-oldalán megosztotta, az est során nem kevesebb mint 20 ezer lej gyűlt össze a babamentő inkubátor megvásárlására.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: